BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

THY: ABD uçuşlarında kabine elektronik eşya alınmayacak

ABD hükümeti, bazı ülkelerden ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda el bagajlarında laptop, ipad ve kamera gibi elektronik eşyaların taşınmasını yasaklıyor. Yasaklı havalimanları arasında Türkiye de var

THY: ABD uçuşlarında kabine elektronik eşya alınmayacak
BUSINESSHT 21 03 2017, 10:26

ABD hükümeti, sekiz ülkede yer alan 10 uluslararası havalimanından ABD'ye gerçekleşen doğrudan uçuşlarda laptop, iPad, kamera, ve diğer bazı elektronik eşyaların el bagajında taşınmasına geçici olarak yasak getirdi. Tıbbi cihazlar ve cep telefonları ise yasak kapsamına girmeyecek. 

Yasağın getirildiği ülkeler arasında Türkiye de var. Türk Hava Yolları'nın söz konusu kararını doğrulayan açıklaması şu şekilde: 

"Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine,

ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda  ilgili otoritelerce karar alınmıştır.  

Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir." 

Sabah saatlerinde BusinessHT'ye konuşan Ulaştırma Bakanlığı kaynakları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne resmi bir bilgilendirmenin henüz ulaşmadığını ancak kendilerine şifaen söylendiğini açıklamıştı. 

Yasağın getirildiği diğer şehir ve ülkeler ise şöyle: Kahire-Mısır, Amman-Ürdün, Kuveyt-Kuveyt, Kazablanka-Fas, Doha-Katar, Riyad ve Cidde-Suudi Arabistan, Abu Dabi ve Dubai- Birleşik Arap Emirlikleri.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, şunları söyledi:

"ABD uçuşlarına sınırlama doğru bir uygulama değil, İstanbul'u başka yerlerle karıştırmasınlar. ABD uçuşlarına sınırlama yolculuk konforu ve sayısını da düşürebilir. Bu uygulamadan geri adım atılmasını veya uygulamanın hafifletilmesini konuşuyoruz. Bu uygulama ülkemiz açısından da ABD açısından da doğru değil, ABD'nin ilgili otoriteleriyle de görüşüyoruz."

İLK OLARAK TWİTTERDAN DUYURULDU

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Ulaştırma Güvenlik İdaresi yasağın nedeniyle ilgili açıklama yapmazken, söz konusu gelişme ilk olarak Ürdün Kraliyet Havayolları (Royal Jordanian Airlines), Twitter hesabından yapılan bir açıklama ile ortaya çıktı. Hesaptan yapılan paylaşımda Kuzey Amerika uçuşlarında çoğu elektronik cihazın kabinlere alınmasını yasaklanacağı belirtildi. Haber, Suudi Arabistan resmi haber ajansı tarafından da doğrulandı.

Yukarı

Business HT×