BIST 100 9.755,92 % 1,15
USD/TRY 32,5210 % -0,10
EUR/TRY 34,7890 % -0,21
Piyasalar
9.756,78
% 1,16
32,5203
% -0,11
34,7969
% -0,19
1,0688
% -0,13
45,35
0,00
2.314,04
% -0,34
88,01
% -0,46
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan'dan Merkel'e yanıt: Sana yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sana yazıklar olsun. Demek ki sen de aynı kafadasın.

Erdoğan'dan Merkel'e yanıt: Sana yazıklar olsun
AA 14 03 2017, 07:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atv ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Merkel'in Münih’te yaptığı açıklamada Almanya için Nasyonal Sosyalizm benzetmelerinin yapılmasını reddettiğini belirterek, "Hollanda’ya tam destek veriyorum ve dayanışma içindeyim" ifadesine yanıt verdi.

Erdoğan, Merkel'e hitaben "Sana yazıklar olsun" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu:

"Bunların Viyana Sözleşmesi diye bir derdi yok. Hepsi bunların ayaklarının altında. Bunların Viyana Sözleşmesi, faşistlikleridir. Nazizm, buna Neonazizm diyebiliriz. Yeni Nazi akımı diyebiliriz. Bunların Viyana Sözleşmesi anlayışı budur. Batı'nın gerçek yüzünü gösteriyorlar. Biz böyle görmek istemezdik.

Almanya'nın Şansölyesi de Hollanda'nın yanında yer alıyor. Sana yazıklar olsun. Demek ki sen de aynı kafadasın. Bu, bu demektir. 'Yanındayım.' dediğine göre o da demek ki aynı kafada. Biz kişinin sevdikleriyle beraber olduğuna inananlardanız.

Bunların yaptıklarının kesinlikle ne Avrupa Birliği müktesebatına ne Venedik, hiçbir yere uyar tarafı yoktur. Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmı, hepsini aynı torbanın içerisine koymayalım, maalesef Türkiye'nin bu yükselişini hazmedemiyorlar ama burada ne yazık ki birinci sırada Almanya var. Almanya çok acımasız bir şekilde teröre destek veriyor."

Erdoğan'ın Hollanda için değerlendirmelerinde ise şu ifadeler yer aldı:

"Çarşamba günü Hollanda'da seçim var. Bunların bir tanesi tam manasıyla dört dörtlük ırkçı. Tehdit ediyor; 'Hollanda'yı terk edin.' Sen mi getirdin o insanları Hollanda'ya da 'Hollanda'yı terk edin' diyorsun? Kimsin sen ya? Haddini bil. Bir diğeri, başbakanken münasebetlerimizin de iyi olduğu birisiydi. O da kalkmış o olayın olduğu gece bizim Başbakanımıza meydan okuyor; 'Burayı terk etmesi lazım' diyor. Peki sen bundan sonra Türkiye'nin kapısını nasıl çalacaksın? Şu anda biz, Ankara'ya döner dönmez oturacağız, Sayın Başbakanla bunları konuşacağız. Kesinlikle bizler de şu anda diplomatik yaptırımlarımız nelerse, bunları yapacağız. Bunlar özellikle de hesaplarını, inşallah er veya geç verecekler ama süratle Hollanda olayının hesabını diplomatik açıdan bir defa soracağız."

 

Yukarı

Business HT×