BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3665 % 0,07
EUR/TRY 34,9477 % -0,20
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3660
% 0,07
34,9477
% -0,20
1,0777
% -0,10
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: Dünyayı ayağa kaldırırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ben Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğerse halen devam ediyormuş

Erdoğan: Dünyayı ayağa kaldırırım
HABERTÜRK 06 03 2017, 06:37

Almanya'daki referandum etkinliklerine izin verilmemesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"Ben Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğerse halen devam ediyormuş" diyen Erdoğan, yaptığı açıklamada "Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu:

"Ben buradan Alman yönetimine sesleniyorum, demokrasiye inanan dünyaya sesleniyorum; eğer özgürlük mücadelesi yapıyorsak, eğer düşünce özgürlüğünden rahatsız değilsek, eğer demokrasiye inanıyorsak, bizim önümüzü kimse kesemez. Bu böyle bilinmelidir. 5 yıl 10 aya mahkum olan birisine kalkıp madalya takıyorlar.

Sizin suçlulara yardım ve yataklıktan yargılanmanız gerekir. Bütün bu olayların nedeni meğerse bu teröristmiş. Bu adam terörist, gazeteci değil ve Alman yönetimi ne yazık ki, benim bakanlarımı böyle bir teröristle aynı teraziye oturtuyor. Sıkıntı burada. Ondan sonra da benim Başbakanıma 'Bu kadar sert davranılmaması lazım' diyor.

Ben Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğerse halen devam ediyormuş. Açık ortada. Eğer demokrasiye inanıyorsan benim bakanım, hem bakanınla görüşecek, hem salon toplantısı yapacak. Neden rahatsız oluyorsun? Baktık ki Hollanda da aynı şekilde açıklama yapmış, vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım"

"BİZE ARKADAN KONUŞMAK YAKIŞMAZ"

"Avrupa şehirlerinin yıllardır Türkiye'den kaçan teröristlere yataklık edildiğini biliyoruz. Terör örgütünün bilgisi dahilinde o ülkelerin yüz milyonlarca euro'yu nasıl topladığını biliyoruz. FETÖ'cü hainlere, nasıl kucak açtığınızı, nasıl bağrınıza bastığınızı hep birlikte takip ediyoruz. Yüzlerine net ve açık şekilde söylediğim için rahatım. Arkalarından konuşmuyorum he, bunları yüzlerine konuştum. Bize arkadan konuşmak yakışmaz. Evelallah biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, biz Müslümanız bize yakışmaz. Varsın bu ülkeyi canımızdan çok sevdiğimiz için demediklerini bırakmasınlar. Bu vatana bir değil bin Tayyip Erdoğan feda olsun"

Yukarı

Business HT×