BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5483 % 0,03
EUR/TRY 34,9555 % -0,05
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5484
% 0,03
34,9562
% -0,05
1,0731
% 0,01
44,89
0,00
2.339,87
% 0,32
89,53
% 0,58
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Meksika: Duvarın parasını ödemeyiz, Amerikalıların dostuyuz

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Trump'ın kararını kınadı ve duvarın parasını ödemeyecekleri söylemini yineledi

Meksika: 'Duvarın parasını ödemeyiz, Amerikalıların dostuyuz'
26 01 2017, 08:02

Meksika Duvarı tartışması devam ediyor. Trump dün Meksika sınırına duvar örülmesini öngören başkanlık kararını imzaladı. Trump, duvarın parasını Meksika'ya ödetme isteğinden de vazgeçmedi.

Bu gelişme üzerine Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke sınırına ördüreceği duvarın parasını ödemeyeceklerini söyledi. Nieto, Amerikan halkına dostluğunu sunarak anlaşma istedi.

Nieto, Trump'ın Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzalamasının ardından yayınladığı video mesajda, Meksika'nın engellere ve duvarlara inanmadığını belirterek Trump'ın bu kararını kınadı.

"Defalarca söyledim, Meksika hiçbir duvar için para ödemeyecek." diyen Nieto, Devlet Başkanı olarak Meksika ve Meksikalıların çıkarlarını savunacağını dile getirdi.

Nieto, "Meksika, Amerikan halkına dostluğunu, hükümetine ise anlaşmaya varma arzusunu sunuyor." ifadesini kullandı.

TRUMP DUVARIN PARASINI NASIL ÖDETECEK?

Trump, dün ABC TV'ye yaptığı açıklamada “Bir ödeme olacak. Bu, muhtemelen karmaşık bir yapıda gerçekleşecek. Bunu ABD için iyiliği için yapıyorum, aynı zamanda Meksika için de iyi olacak. İstikrarlı ve sağlam bir Meksika istiyoruz” demişti.

CNN'e konuşan kaynaklara göre Trump'ın ödetmek istediği bedel doğrudan bir fatura olmayabilir. Kaynaklar, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan Meksika'ya yapılan yardımların tam listesini istediğini, bu fonlamayı duvar inşaatına yönlendirerek de seçim kampanyasındaki 'inşaat bedelini Meksika'ya ödetme' vaadini tutacağını düşündüğünü söylüyor.

Kaldı ki BBC haberine göre dün Trump belgesiz göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı eyaletlerin fonlarında kesintiye gidecek bir kararname de yayınladı.

MEKSİKA DEVLET BAŞKANI 31 OCAK'TA TRUMP'LA GÖRÜŞECEK

Devlet Başkanı Nieto, 31 Ocak'ta Trump ile görüşmek için Washington'a yapacağı ziyareti iptal edip etmeyeceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Muhalefet partisinin yöneticileri ise Nieto'ya Beyaz Saray ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulundu. Meksika'da hükümet karşıtları geçtiğimiz günde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yönetime müdahale etmesi için yardım istemişti.

Yukarı

Business HT×