BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5410 % 0,01
EUR/TRY 34,9433 % -0,08
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5406
% 0,01
34,9441
% -0,08
1,0728
% -0,02
44,89
0,00
2.335,52
% 0,13
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

'Kirli oyunlara asla geçit vermeyeceğiz'

Reina'daki terör saldırısı üzerine siyasilerden açıklamalar

'Kirli oyunlara asla geçit vermeyeceğiz'
01 01 2017, 12:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet yetkilileri ve muhalefet partisi liderleri Reina'ya terör saldırısını sert sözlerle kınadı.

YILDIRIM:

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki güvenlik toplantısı ardından Reina'daki terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir, Türkiye'de de olabilir. Ama terör bizi yıldıramaz, terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üzerine gitmeye devam edeceğiz. En büyün güvencemiz milletimizin gösterdiği dayanışma, kardeşlik ruhudur" dedi.

Teröristin kimliği konusunda açıklama yapan Yıldırım, "Emniyet teşkilatımız meselenin üzerindedir. Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. İhtimaller şekillenmeye başladı. Gelişmeler daha sonra kamuoyuna aktarılacak" diye konuştu 

Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Dün akşam 2016'yı 2017'ye bağlayan ilk saatlerden bir eğlence merkezinde savunmasız, sivil insanlara karşı alçakça silahlı bir eylem gerçekleştirildi. Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 39 masum savunmasız insan hayatını kaybetti. 60'ın üzerinde yaralı vardı, tedavileri görüldükçe taburcu oluyor. 3-4 durumu kritik olan yaralımız var. Doktorlarımız bütün gayreti gösteriyor. Yaralıları ziyaret ettik, durumları gayet iyi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaralılar arasında bizim vatandaşlarıız da, başka ülke vatandaşları da var. Terör insanlığın ortak derdidir, terörle hiçbir yere varılmaz. Terörün amacı birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi zehirlemektir. Türkiye bir süreden beri bölgede hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ terör örgütüne karşı, hem de Suriye ve Irak'ta otorite boşluğundan dolayı DEAŞ'a karşı amansız mücadele veriyor. Bunun bir karşılığı olacağını biliyoruz. Ama teröre asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Burada olan dünyanın başka ülkesinde yarın olabilir, bunun garantisi yok. Hiçbir ülke güvende değildir. Daha birkaç gün önce Almanya'da oldu, evvelsi gün Irak'ta oldu, muhtelif ülkelerde oluyor. Terörün dini, kutsalı olmaz. Terör her yerde terördür. Türkiye'nin Rusya ile birlikte Suriye'de önemli bir inisiyatif alması ve bunun BM tarafından bütün dünyaya şamil olarak kabul edilmesi, terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor. Buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir, Türkiye'de de olabilir. Ama terör bizi yıldıramaz, terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz. Üzerine gitmeye devam edeceğiz. En büyün güvencemiz milletimizin gösterdiği dayanışma, kardeşlik ruhudur."

Yıldırım, teröristin kimliği üzerine ise" Noel Baba kılığına girdiği falan yok. Bildiğiniz terörist. Silahını çekip korumaları şehit ediyor, içeri girip rastgele ateş ederek bu kadar insanımızı öldürüyor. Bunun dışındaki değerlendirmeler gerçeği yansıtmıyor. Silahını da bırakıp olay yerinden uzaklaşıyor. Emniyet teşkilatımız meselenin üzerindedir. Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. İhtimaller şekillenmeye başladı. Gelişmeler daha sonra kamuoyuna aktarılacak." dedi.

ERDOĞAN: KİRLİ OYUNLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reina'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizi istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Ülkemize dönük tehditleri kaynağında yok edeceğiz. Bu tür kirli oyunlara asla geçit vermeyeceğiz" diyen Erdoğan'ın açıklamasından şu satırlar öne çıktı:

"2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul’un Ortaköy semtinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum.

Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlimize ve vatandaşlarımıza rahmet niyaz ediyor, elim olayda yitirdiğimiz yabancı misafirlerimizi tazimle anıyorum.

Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Milletimizin huzuruna kastedenler ve onların taşeronları, sivilleri de hedef alan menfur saldırılarla, ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, halkımızın moralini bozarak kaos oluşturmaya çalışıyorlar.

Ancak bizler milletçe soğukkanlılığımızı muhafaza etmek, birbirimizle daha fazla kenetlenmek suretiyle, bu tür kirli oyunlara asla geçit vermeyeceğiz.

Terörle mücadelesini sürdürmekte olan Türkiye, vatandaşlarının güvenliğini ve huzurunu sağlamak için bölgede de ne gerekiyorsa yapmak konusunda son derece kararlıdır.

Farklı terör örgütlerinin ülkemizi hedef aldıkları bu saldırıların, bölgemizde yaşanan hadiselerden bağımsız olmadığının farkındayız. Ülkemize yönelik tehditleri ve saldırıları, kaynağında yok etme konusunda da kararlıyız.

Bu süreçte kaybettiğimiz her bir can, yüreğimizi dağlamakla birlikte, mücadele azmimizi kamçılamakta, kararlılığımızı perçinlemektedir.

Ülke ve millet olarak, terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin sadece silahlı saldırılarına değil, onların ekonomik, siyasi, sosyal saldırılarına karşı da sonuna kadar mücadele edeceğiz.

İstanbul’daki vahşi saldırı, terörün ayrım yapmadan kan dökmeyi, can almayı, can acıtmayı hedeflediğini açıkça ortaya koymuştur.

Bu elim saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlimize ve vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

KILIÇDAROĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİ AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran, ülkemize duyduğumuz sonsuz güven ve sevgiyi sarsmayı hedef alan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Ortaköy'deki bir gece kulübüne yönelik terör saldırısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Ortaköy'deki bir eğlence mekanına yönelik terör saldırısını lanetliyorum. İlk açıklamalara göre, yeni yıla umutla giren biri polis, 39 vatandaşımızı ve yabancı konuklarımızı kaybettik. Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran, ülkemize duyduğumuz sonsuz güven ve sevgiyi sarsmayı hedef alan terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör örgütlerini, toplumsal dayanışmamız, köklü demokrasimiz ve laik aklın eşsiz birikimiyle bertaraf edeceğiz. Ülkemiz, uzun süredir terör örgütlerinin açık hedefi haline gelmiş durumdadır. Hükümet hangi adımları atıyor olursa olsun, terör saldırıları engellenememektedir. Her terör saldırısı sonrası yapılan açıklamalar ve alındığı, alınacağı söylenen önlemler adeta terör örgütlerine bir sonraki saldırıları için cesaret vermektedir. Bu durumun nedeni hükümetin akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasının bulunmamasıdır. Öte yandan terör saldırıları sonrasında ahlaki ve vicdani bir yükümlülük gereği yetki sahiplerinin hesap vermiyor, görevlerinden çekilmiyor oluşları da mücadelede zaaf yaratmaktadır. Bu düşüncelerle, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

KURTULMUŞ: EN BÜYÜK CEVAP BİRLİK İÇERİSİNDE OLMAK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise şu ifadelere yer verdi:

"İçeride dışarıda çok sayıda terör örgütüyle mücadele ile geçti. Hem içeride hem dışarıda DAEŞ'in PKK'nın beli kırıldı. 2017'de Allah'ın izniyle kökünüzü kurutacağız. Bu terör örgütleri üzerinden birilerinin vermeye çalıştığı mesajlar olabilir.

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı müdahalede mesafe alması nedeniyle birileri rahatsız olmuş olabilir. Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz. Bu terör örgütleri adı ne olursa olsun bir tek hedefi var. Bunlar insanlık ve Türkiye düşmanı. Bunlara destek verenler büyük bir Türkiye istemiyorlar. Bunlara karşı verilecek en büyük cevap birlik içerisinde olmaktır."

Kurtulmuş, "İstanbul için uyarı var mı?" sorusu üzerine, "Terör tam da bunu yapmak istiyor. Millet rutin hayatını terk etsin. Hayır kimsenin bu şekilde davranmaması lazım. Her türlü istihbarat değerlendiriliyor. Terör milletin korkmasını, ürkmesini istiyor. Vatandaşlarımızın günlük hayatını korku ve panikle yaşamasını istemeyiz" i

Yukarı

Business HT×