BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan ve Putin: Açık provokasyondur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Büyükelçi Karlov'a düzenelen suikastle ilgili açıklamada bulundu

Erdoğan ve Putin: Açık provokasyondur
19 12 2016, 23:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastle ilgili açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bir hafta önce Tatristan Cumhurbaşkanını Külliye'ye getirmiş orada kendileri ie Türkiye-Rusya ilişkilerini görüşme fırsatımız olmuştu. Bu akşam Putin ile bu olayı değerlendirdik."

"Sayın Putin'in şahsımdan taziyelerimizi iletiyorum. Biliyoruz ki bu Türkiye Rusya ilişkileirni normalleşme sürecini bozmaya yönelik provakosyondur. Bu provakosyana gelmeyecek iradeye sahibiz bu akşamki görüşmede terörle mücadelede sürece yönelik çok daha güçlü olacağımıza mutabık kaldık"

"Sayın Karlov'un cenazesini kendi gönderecekleri uçakla aldırma talebinde bulundurlar. Operasyonu kendi gönderecekleri güvenlik güçlerinin de yardımı yapılmasını istediler. Olabilir dedik. Bu konuda ilgili Bakan arkadaşlarımıza gereki talimatı verdik. İçişleri Bakanı olmak üzere yakın takibindeyiz"

"Bu durumdan şu anda kendilerini bir şeyler çıkarmak, isteyen mahvileri yakından takip ediyoruz. Açıklamarı günü geldikçe devam edeceğiz. Olayı bütün boyutlarıyla araştırıyoruz. Özellikle Türkiye devletine yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Bu gerçeği Türk dostlarımızın da gördğüne eminim. Rusya ile aramızdaki ilişkilerin çok ciddi bir şekilde yürütülüyor olması. Halep ile ilgil atılmış adımlar Rusya ile Türkiye'nin çalışmasının bir ürünüdür. Putin ile bir provokasyon oldğu konusunda hemfikiriz."

"Çavuşoğlu olayı ele alıp nasıl barış ortanı sağlanır diye çalışıyor. Ortak soruşturma komisyonu kuracağız. Buralardaki güvenlik tedbirleri alınmıştır. Gerekli adımlar atılıyor. Karlov ile ilgi atılacak adımlar ailelesiyle görüşmeler sürdürülmektedir. Karlov'u Rusya'ya göndereceğiz. İrtibatlarımız devam edecek. Rusya ile ilişkilerimiz çok önemli. Bu ilişkiyi bozmaya çalışanlara sesleniyorum. Beklentileriniz boşa. Boşa bekliyorsunuz. Bizler kararlı bir şekilde mutabatımızı ortaya koyduk. Bir kez daha Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Biz Rusya Türkiye oalrak bu konuda karalıyız. Rusya Türkiye başımız sağolsun"

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Başkanı Vladimir Putin, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını yitirmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. İşte Putin'in açıklamaları:

"Rus Büyükelçiye yapılan saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur. Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir"

Yukarı

Business HT×