BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5547 % 0,10
EUR/TRY 34,8665 % 0,65
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5547
% 0,10
34,8665
% 0,65
1,0699
% 0,43
45,35
-0,09
2.321,92
% -0,23
87,82
% 0,92
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kayseri'de terör saldırısı: 13 şehit

Kayseri'de bomblı araçla saldırı düzenlendi

Kayseri'de terör saldırısı: 13 şehit
17 12 2016, 10:26

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında saldırı gerçekleştirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "13 personelimiz şehit oldu, 48 personel yaralı" denildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 55 yaralı bulunduğunu ve 6'sının durumunun ağır olduğunu söyledi.

TSK’dan yapılan açıklama şöyle:

“17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

AA'nın aktardığı bilgilere göre Erciyes Üniversitesi kampusunun Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bombalı araçla düzenlenen bir saldırı. Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Yaralılar var. Ama şehit var mı, ölü var mı, Başbakanımız buraya intikal ettiğinde belirtecek. İnsanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye özen gösterdiğimiz komandolarımızı hedef almışlar" dedi.  

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, saldırıda 55 yaralı bulunduğunu ve 6'sının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Soylu şunları söyledi:

"Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneğini patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi.

15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Sabırlı olacağız ve bu sabırla birlikte bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği umutsuzluk yaratmaktır buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun."

"ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR"

Saldırıya ilişkin ilk açıklamayı yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, saldırının belediye otobüsü yanında patlatılan bombalı araçla gerçekleştirildiğini teyit etti. Kana ihtiyaç olduğunu belirten Vali Kamçı "Şehit ve yaralılarımız var" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin ilgili bakanlarla görüştü.

Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

"ARAÇ 71 PLAKALI"

Saldırıyı gerçekleştiren aracın 71 plakalı (Kırıkkale) olduğu, otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin 1. Komando Tugayı'ndan olduğu belirtiliyor.

Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. 

GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI

Bu arada RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Yukarı

Business HT×