BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5639 % 0,03
EUR/TRY 34,8960 % 0,09
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5639
% 0,03
34,8960
% 0,09
1,0704
% 0,03
45,35
0,00
2.325,43
% 0,15
88,47
% 0,06
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan: Yanlarına koymayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar yanında kalmayacak, yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler" dedi.

Erdoğan: Yanlarına koymayacağız
HABERTÜRK 11 12 2016, 06:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarında yaralananları ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hastane çıkışında "Bunlar yanında kalmayacak, yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler" dedi. 

Erdoğan, "İki tane yoğun bakımda arkadaşımız var. Şuurları açık. Şakalaşmaya varıncaya kadar bizimle konuşabildiler. Kısa zamanda odalarına geçecekler. Tek katta diğer gazilerimiz toparlanmış vaziyette, gayet iyi gördük. Haseki'dekiler bizleri umutlandırdı. İyi gördüm, kendileri de bunu ifade ediyorlar.

38 şehidimiz var. 155 yaralı söz konusu. Buradaki üzerinde duracağımız en önemli konu, bu terör belasıyla bir defa milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Bizi bunlarla korkutmayı hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Çekinmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu vatan, bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların en ufak hissesi, payı söz konusu değildir.

Bir Bursaspor-Beşiktaş maçı oynanıyor, oradaki polislerimiz niye görevli; o maç sağlıklı bir şekilde yapılsın, seyirciler evlerine uğurlansın diye oradalar. Bunlar kalleşçe, alçakça otobüslerine binmek üzere hazırlık yapan aslanlara el yapımı yüklü araçla saldırıyor. İçimizi sızlatan tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar yanında kalmayacak, yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler.

Patlayıcı için incelemeleri yapıyorlar. Cinsi nedir, nedir ne değildir bunların incelemesi yapıldıktan sonra İçişleri Bakanlığımız gerekli açıklamayı yapacaktır."

Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Beşiktaş'ta insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetlemişti.

İçişleri Bakanı Soylu, "Dün akşamki saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. 7'si sivil vatandaşımız, 1'inin kimliği tespit edilemedi, 30 polis memurumuz şehit oldu. 155 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor. Gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı. Saldırı PKK'yı işaret ediyor" demişti.

Soylu, daha erken saatlerdeki açıklamasında terör saldırılarında 27'si polis olmak üzere 29 şehidin olduğunu, 166 kişinin de yaralı olduğunu bildirmişti. Diğer taraftan İstanbul Valiliği terör saldırısında yaralanan 19'u yoğun bakımda 155 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ise, 300-400 kilogram patlayıcının kullanıldığı belirlenen terör saldırısına ilişkin "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor" açıklamasında bulundu.

YILDIRIM: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"80 milyon vatandaşımızla birlikte vicdan sahibi olan bütün insanların da laneti terör örgütlerinin ve onlara yardım ve yataklık yapanların, arka çıkanların, göz kırpanların üzerine olsun. Bursaspor-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29'da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız.

Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."

SOYLU: 27'Sİ POLİS, 29 ŞEHİDİMİZ VAR

Soylu'nun açıklamaları ise şu şekilde:

"Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum.

Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. Biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız... 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda.

Kamuoyuna bilgi arz etmek isterim; patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak, şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Ve gerek olayın failleri, gerek olayın tespiti, kimler tarafından yapıldığı konusunda arkadaşlarımız tarafından yürütülüyor.

Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

KURTULMUŞ: ÖNCE SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ PATLATILDI, 45 SANİYE SONRA CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

"Maalesef dün 22.29 sıralarında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çıkışında elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk.

Bütün medya kuruluşlarımıza ve bütün milletimize çağrımız şudur; resmi olarak yapılan açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. Özellikle sorumsuz bir şekilde sosyal medya kullanılarak, sosyal medya üzerinden yapılan birtakım tezviratın milletimizin moralini bozmak, teröre karşı mücadeledeki azmini kırmaktan başka bir anlamı yoktur.

Terör örgütlerinin, bu terör saldırısından sonra yapmaya niyet ettikleri en önemli şeylerden birisi halkın moralini kırmaktır, bozmaktır. En az terör saldırısı kadar önem verdikleri hususlardan birisi budur. Allah rızası için lütfen halkın moralini bozacak en ufak bir yayın yapılmasın ve bu anlamda da özellikle sosyal medya üzerinden yapılan birtakım yanlış yayınlara da itibar edilmesin, milletimize de bu ricada bulunuyorum. Çünkü çakallar puslu havaları sever. Kimseyi sevindirmeyelim. Türkiye düşmanlarını, bu milletimizin düşmanlarını sevindirmeyelim. Hep beraber hem yasımızı tutalım hem teröre karşı mücadelemizi sürdürelim hem de yolumuza devam edelim.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te yaptığı açıklamada terör saldırısına ilişkin "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor. En az 300-400 kilogramlık patlayıcı kullanılmış" dedi."

ALBAYRAK: HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

"Terörün her türlüsü ile sonuna kadar mücadelemiz sürecek" diyen Berat Albayrak şunları söyledi: "Bu hain örgütler başaramayacak. Ülkemizi bölemeyecek, milletimizi korkutamayacak. İstanbul'daki hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyorum."

Hem Türkiye'de hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir günlük yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yurt içinde ve yurt dışında 90 binin üzerindeki camide, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit düşen vatandaşlar için hatim ve dualar okunacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili, "Bir mevlit kandili arifesinde bu insanlık dışı cinayeti işleyenler er geç hem bu dünyada hem de ilahi adalette her türlü cezayı göreceklerdir." dedi

Yukarı

Business HT×