BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5472 % 0,03
EUR/TRY 34,9353 % -0,11
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5472
% 0,03
34,9346
% -0,11
1,0724
% -0,06
44,89
-0,46
2.331,20
% -0,05
89,01
% 1,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Animasyon: Clinton mı? Trump mı?

Dünyanın kaderini belirleyecek ABD Başkanlık Seçimleri'ne 48 saatten az bir süre kaldı. Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump arasındaki başabaş yarış skandalların gölgesinde son ana kadar devam edecek gibi

Animasyon: Clinton mı? Trump mı?
BUSINESSHT 06 11 2016, 17:51

Skandalların, suçlamaların, alkışların ve yuhalamaların ortasında başa baş bir yarış…

Bir tarafta dışişleri bakanlığı döneminde silinen elektronik postalarıyla eleştirilen Hillary Clinton, diğer tarafta 18 yıldır ödemediği vergileri yüzünden topa tutulan Donald Trump…

Bir yanda kadınlara hakaret ettiğini gösteren videoların yayınlanmasıyla parti içindeki desteğini kaybeden Trump, diğer yanda eşi ve eski başkan Bill Clinton’ın taciz ettiği öne sürülen kadınlar ile ilgili suçlamaların gölgesinde yarışan Hillary Clinton...

Bütün bu skandalların ortasında ise göçmen krizi bütün kuvvetiyle yerini koruyor. Trump, Meksika sınırına göçü engellemek için duvar örmeyi, yasa dışı göçmenleri sınır dışına atmayı, Müslümanların ülkeye girmesini engellemeyi teklif ediyor. Clinton ise yasadışı göçmenlere vatandaşlık yolunu açmayı planlıyor.

Clinton’ın ekonomik vaatleri arasında gelir adaletini tesis etmek, erkek ve kadınlara eşit maaş sağlamak, sağlık sistemini herkese erişilir kılmak, asgari ücretlerin yükseltilmesi ve zenginlere uygulanan vergileri artırmak var.

Trump ise vergi indirimine gideceğini söyleyerek sosyal güvenlik sistemini olduğu gibi bırakmayı düşünüyor.

Trump’ın ekonomik açıdan en sert duruşu ise Çin ve Meksika’dan gelecek mallara uygulanan gümrük vergisini artırma cephesinde karşımıza çıkıyor ve ticaret anlaşmalarına karşı duruyor.

Clinton da bu konuda Obama yönetimine karşı tavır alarak ticaret anlaşmalarıyla arasına mesafe koyuyor.

İki aday da Amerikan Merkez Bankasının yapısında memnun değiller... Trump Fed Başkanı Yellen’ı görevden alacağını söylüyor; Clinton ise özel bankacıların Fed’in yönetim kurulunda olmaması gerektiğini düşünüyor.

Trump silah lobilerinin desteğini alırken Clinton, Obama gibi silah kontrollerinin sıkılaştırılmasını savunuyor.

Emlak milyarderi, İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı gözden geçireceğinden eski dışişleri bakanı ise Suriye’de uçuşa yasak bölgeden yana tavır alıyor. Trump, Putin'den övgüyle söz ederken Clinton ise Kremlin'e oldukça uzak.. İiki adayın Türkiye politikalarına gelince... Bırada kanı ortak... Belirsizlik hakim...

Anketlerde çoğunlukla Clinton önde ancak Twitter takipçileri açısından 12 milyonu aşkın kişiyle Trump, 10 milyona yakın takipçiye sahip Clinton’ı sollamış durumda.

Trump, “Amerika’yı yine büyük kılalım” iddiasını taşırken Clinton Amerika’da her şeyin yolunda olduğunu öne sürüyor.

İkinci dönemi olmasına rağmen tarihin halen en yüksek destek oranlarından birine sahip olan Obama’nın mirası ışığında Amerika yeni başkanını seçmek için 8 Kasım’da sandığa gidiyor.

Yukarı

Business HT×