BIST 100 9.060,63 % 2,88
USD/TRY 32,3158 % 0,07
EUR/TRY 35,1156 % 0,13
Piyasalar
9.063,30
% 2,91
32,3158
% 0,07
35,1156
% 0,13
1,0807
% -0,19
47,65
-0,28
2.212,75
% 0,82
87,23
% 1,32
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Hello Tomorrow ve Sabancı Üniversitesi IICEC “Enerjinin Geleceği”ni masaya yatırıyor

Bilim ve teknoloji girişimcileri ile küresel iş dünyasını bir araya getiren dünyanın en büyük ağlarınden Hello Tomorrow ile Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) “Enerjinin Geleceği” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirecek.

Hello Tomorrow ve Sabancı Üniversitesi IICEC “Enerjinin Geleceği”ni masaya yatırıyor
BUSINESSHT 21 10 2016, 16:10

Global etkinlikler zincirine Türkiye’yi ilk defa dahil eden Paris merkezli ve Michael Bloomberg gibi önemli yöneticiler tarafından desteklenen global inisiyatif “Hello Tomorrow” ile Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) ev sahipliğinde düzenlenen sektör buluşmasında, Türkiye ve dünyadan 600 seçkin inovatör, girişimci, yatırımcı ile iş dünyası ve endüstri liderleri bir araya gelecek. İstanbul’daki etkinlik, dünyanın 10 kentindeki etkinliklerin bir parçası olarak, Paris’te 13-14 Ekim’de yapılmış olan küresel zirvenin bir ayağını oluşturacak.

Bloomberg HT ve Business HT Ana Medya sponsorluğunda 31 Ekim Pazartesi Sabancı Center’da gerçekleştirilecek etkinliğin teknoloji ve girişimciliğe açık bir topluma sahip Türkiye’nin, enerji kaynaklı sorunlarına kendi içinden çözümler geliştirmesine olanak sağlaması hedefleniyor.

Etkinlikte yenilenebilir enerji teknolojileri, enerji verimliliği yanında akıllı şebekeler, nesnelerin interneti (IoT) ile bağlantılı cihazlar, talep eksenli yönetim sistemleri (DSR) ve enerji depolama teknolojileri, nano teknoloji ve solar boyası gibi geleceği belirleyecek teknolojiler masaya yatırılacak.

Etkinlik programı, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ve Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı ve Sabancı Üniversitesi IICEC Yönlendirme Kurulu Fahri Başkanı Dr. Fatih Birol’un açılış konuşmaları ile başlayacak. Ardından “Teknoloji Girişimcileri ile Endüstri Liderleri Arasında Sinerji Oluşturmak” başlıklı panel ile devam edecek.

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Sanko Enerji Grubu CEO’su Adil Tekin ile Boston Consulting Group’un Senior Partner’i ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki enerji çalışmaların yöneticisi Harald Rubner’in konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü Fiba Holding Başkanı Murat Özyeğin yapacak. Etkinlik, panelin ardından Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın yapacağı özel sunum ile devam edecek.

İkinci panelde ise Türkiye’de finansal ve yapısal olarak etki gücü yüksek bir teknolojik girişimci ekosistemi kurma konusu masaya yatırılacak. Mynet, Galata Business Angels ve Endeavor Türkiye Başkanı Emre Kurttepeli’nin ve Endeavor Türkiye Yonetici Direktörü Didem Altop’un başkanlığında gerçekleştirilecek panele, Pronet CEO’su Alp Saul, Vispera CEO’su Aytül Ercil, Revo Capital Yönetici Direktörü Cenk Bayrakdar ile Türkiye Teknoloji Transferi Hızlandırıcı (TTH)’nin iş geliştirme lideri Doğan Taşkent katılacak.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Türkiye ve dünyanın 3 kıtasından başarı kazanmış enerji startupları, ticarileştirmeden prototipe ve teknolojik vizyonlarına dair farklı aşamalardaki başarı hikayeleri ile sahne alarak deneyimlerini paylaşacak.

Yukarı

Business HT×