BIST 100 9.070,28 % -0,11
USD/TRY 32,3761 % 0,10
EUR/TRY 34,9789 % -0,11
Piyasalar
9.068,67
% -0,12
32,3761
% 0,10
34,9789
% -0,11
1,0776
% -0,11
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Karakaş Atlantis'in borsadaki faaliyetleri durduruldu

BIST yönetimi Karakaş Atlantis'in borsadaki faaliyetlerini durdurdu

Sahibi FETÖ'den alınan halka açık şirketten mağduriyet açıklaması
BUSINESSHT 21 10 2016, 08:25

Borsa İstanbul yönetimi KAP'a gönderdiği açıklamayla FETÖ soruşturmalarından patronlarının yaşadığı mağduriyeti dile getiren Karakaş Atlantis'in borsadaki faaliyetlerini durdurdu.

Borsa İstanbul'dan konuyla ilgili şu açıklama geldi. 

Hazine Müsteşarlığının yazısı ile Kıymetli Madenler Borsası Aracı Kuruluşlarının Faaliyet Esasları ile Kıymetli Madenler Aracı Kurumlarının Kuruluşu Hakkında Yönetmelik'in (Üyelik Yönetmeliği) 9 uncu maddesinin 4 üncü ve 5 inci fıkraları ile 14 üncü maddesine aykırı hareket ettiğinin anlaşılması nedeniyle Üyelik Yönetmeliği'nin 21 inci maddesinin 3 üncü fıkrası ile 24 üncü maddesi uyarınca Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon San. ve Tic. A.Ş.'nin faaliyet izninin iptal edildiği bildirilmiş olup, Şirketin Borsamızdaki faaliyetleri 21/10/2016 tarihi itibarıyla durdurulmuştur.

 

ŞİRKETTEN MAĞDURİYET AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Kamu idaresi alanında FETÖ soruşturmaları ile mağdur olduğu iddia edilen kişiler siyaset gündemini işgal ederken, bir mağduriyet açıklaması da iş dünyasından geldi. 

FETÖ soruşturmaları kapsamında önce serbest kalan, ardından gelen tutuklama talebi sonrası kendisi teslim olan Karakaş Atlantis'in patronu Kamil Karakaş ile ilgili şirketten KAP'a bir açıklama gönderildi. 

Açıklamada, "Kamil Karakaş'ın FETÖ terör örgütüyle hiçbir zaman ilgisi olmadığına dair iddiamız ilk günden itibaren devam etmektedir. Bilindiği üzere ilk etapta serbest kalan Kamil Karakaş ardından gelen tutuklama talebine de bizzat riayet ederek kendisi teslim olmuştur. Bu da kendisinin FETÖ/PYD terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmadığı iddiamızı doğrular nitelikte bir duruştur" ifadeleri kullanıldı.

Şirket, itirazların avukatlar tarafından yapıldığını ve konunun takip edildiğini, bunlarla birlikte tahliye talepli yeni bir itirazın yapıldığını da ekledi.

Şirketin açıklamasında faaliyetlerin aksamadan devam ettiği vurgulanırken, geri çağrılan kredileri ile ilgili olarak da şu ifadeler kullanıldı: 

"12.08.2016 tarihinde güncel bankalar nezdindeki son durumumuz konulu KAP açıklamamızda belirttiğimiz BDDK itirazımız henüz sonuçlanmamıştır. Konuyla ilgili ilk duruşmamız da, maalesef hakim açığından dolayı ertelenmiştir. BDDK itirazımız yine avukatlarımız tarafından ciddiyetle takip edilmektedir. Yine aynı KAP açıklamamızda belirtmiş olduğumuz günü gelmemiş kredilerin geri çağrılmasına ilişkin ilgili bankalarla görüşmelerimiz şirket bünyesinde oluşturduğumuz bankalar kuruluncaa profesyonel çerçevede devam etmektedir. Bu görüşmeler sonuca bağlandığında gerekli açıklamalar tarafımızdan tekrar yapılacaktır."

KAP açıklamasında, şirketin yönetim kurulu değişikliğine gidilmediği, bununla birlikte şirketin imza sirküsünün değiştiği ve yeni imza sirküsünde imza yetkisinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeliha Elif Karakaş Zar'a geçtiği belirtildi. 

Yukarı

Business HT×