BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bozdağ: ABD'de yargılanan Zarrab mı, Erdoğan mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV'nin sorularını yanıtlarken Zarrab davasıyla ilgili de konuştu

Bozdağ: ABD'de yargılanan Zarrab mı, Erdoğan mı?
28 09 2016, 11:23

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunan Reza Zarrab'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının herkesin çok düşünmesi gereken bir olay olduğunu belirten Bozdağ, "Ben bizzat New York Bölge Başsavcısı Preet Bharara'nın yaptığına baktım. FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta Türkiye'de yapamadığını ABD'de yapmaya çalıştığını görüyoruz" dedi.

Bozdağ, "Yargılama metninde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Emine Erdoğan hakkında ifadeler var. Yargılanan Rıza Sarraf mı yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mı yoksa Emine Erdoğan mı? Yargılama tamamıyla hukuksuz bir zeminde yürütülüyor. Orada 17-25 Aralık'ın devamı şeklinde yürüyen bir konu" diye konuştu.

Bozdağ, Bharara'nın 'belge' dediği dokümanların internette de yer alan şeyler olduğunu ve FETÖ tarafından kendisine verildiğini de ekledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ZARRAB'IN DİLEKÇESİNDE

Öte yandan, ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab’ın avukatları, reddi hakim talep dilekçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zarrab hakkındaki son açıklamalarına da yer verdi
Avukatlar, üçüncü kez yaptıkları reddi hakim taleplerine bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantıları için gittiği ABD’den dönüşünde gazetecilere uçakta yaptığı Reza Zarrab hakkındaki açıklamaları kanıt olarak koydu.

Avukatların başvurusunda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları reddi hakim talebimizin haklılığını doğruladı. Hakim Berman, Yüksel Karkin Küçük hukuk firmasının sponsorluğunda yapılan sempozyumda yaptığı açıklamalarla ABD Kongresi’nin onayı olmadan kendisini istemeden uygunsuz biçimde uluslarası ilişkilerin hassas meselelerine sokmuş oldu” denildi.

Zarrab’ın avukatları, dilekçelerinde Reuters ve Hürriyet Daily News’ün Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili haberlerine de yer verdi. Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Reza Zarrab için “Kaldı ki gerek Adalet gerek Ekonomi Bakanlığımız’ın yaptıkları çalışmalara göre, bu kişinin bir suçu da bulunmuyor. İran da aynı şeyi söylüyor. Ancak buna rağmen bu kişi 6 aydır ABD’de tutuklu durumda” demişti. Erdoğan, ayrıca, “Savcı Bharara da hâkim Richard Berman da Türkiye’de daha önce FETÖ tarafından ağırlanmış isimler. Yani Adalet Bakanlığı Sarraf’ı tutup orada FETÖ’nün yedirip içirdiği isimlere teslim ediyor” demişti.

Yukarı

Business HT×