BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5453 % 0,08
EUR/TRY 34,8581 % 0,63
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5453
% 0,08
34,8581
% 0,63
1,0701
% 0,44
45,35
-0,09
2.323,09
% -0,18
88,37
% 1,57
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Van'da bombalı saldırı: 27 yaralı

Van'da bombalı araçla saldırı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi

Van'da bombalı saldırı: 27 yaralı
12 09 2016, 11:50

Van'da, AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik arasındaki alanda patlama meydana geldi, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamaya bombalı araçlı saldırının neden olduğu belirtiliyor. 

Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si ağır 27 kişi yaralandı." dedi.  Van Valisi yaralıların 2'sinin polis olduğunu söyledi.

"BAŞARAMAYACAKLAR"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada terör örgütüne işaret ederek, "Örgüt bu şekilde burası sivil, burası değil, burası mezarlık, kutsal yer diye düşünmeden her tarafa vahşice saldırıyor. Allah'a hamdolsun. Şehidimiz yok, yaralılarımız var. Ne olursa olsun halkımızın arasından çıkmayacağız. Fırsat oldukça halkımızla birlikte olacağız. Örgütün hedefi bizi halkımızdan uzaklaştırmayı sağlamak. Bunu başaramayacaklar" diye konuştu.

"TEHDİTLER ALIYORDUK"

Patlamanın bombalı araçla gerçekleştiği bilgisinin sorulması üzerine Kayatürk, "Muhtemelen bombalı araçtır. Orada zaten tehditler alıyorduk AK Parti binası olarak. Tam binanın olduğu yere kadar araçların girmesi engelleniyordu birkaç gündür. Muhtemelen oraya kadar varamadıkları için de bizim binamızda çok büyük hasar yok. Ama Haziran seçimlerinde seçim bürosu olarak kullandığımız binada hasar var. Orada eczane var, taksi durağı var. Orada hasarların olduğunu duyuyoruz" dedi.

PATLAYICI YÜKLÜ MİNİBÜS

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da, "Önemli bir terör olayı yaşandı partimize yakın bir yerde. Yine bomba yüklü bir araç. Daha önce de olmuştu. Minibüs bırakılıyor oraya ve sonra da patlatılıyor. Bayram sabahı... Partide tabii kimse yok. Partinin hemen karşısında polis kulübesi var. 19 yaralı olduğunu duydum. Hayati tehlike şu an yok. Bir kişide ameliyat olduğunu duydum. Geçmiş olsun diyoruz. Partimizde hasar var ama bugün bayramlaşma yoktu. Kurban Bayramı olduğu için ikinci güne koymuştuk bayramlaşmayı. Valilik, emniyet şu anda çalışıyor ama bir minibüs patlayıcı yüklü gelmiş ve orada patlamış" dedi.

"PKK İHTİMALİ GÜÇLÜ"

Saldırı ile ilgili Habertürk TV'ye değerlendirmelerde bulunan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, saldırıda PKK şüphesinin kuvvetli olduğunu belirterek, "Kayyum atanmasının ardından güvenlik kuvvetlerinin hedef alınması eylemin PKK tarafından yapılmış olması ihtimalini güçlendiriyor. PKK'da bir taban kayması var. Bunun farkındalar" diye konuştu.

Yukarı

Business HT×