BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5653 % 0,09
EUR/TRY 34,9406 % -0,09
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5638
% 0,08
34,9365
% -0,10
1,0721
% -0,08
44,89
0,00
2.334,25
% 0,08
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kabinede devir teslim

Çalışma Bakanlığı görevini eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na bırakan Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı koltuğunu Efkan Ala'dan devraldı

Kabinede devir teslim
HABERTÜRK 01 09 2016, 14:20

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çarşamba akşamı gerçekleşen süpriz toplantısı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yerine Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ve Süleyman Soylu'nun yerine de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun atandığının açıklanmasının ardından bugün söz konusu bakanlıklarda devir teslim gerçekleşti. 

Ala, İçişleri Bakanlığı görevini Soylu'ya devrederken Erdoğan, Yıldırım, TBMM milletvekillerine ve AK Parti teşkilatına teşekkür etti ve şunları söyledi:

"Meclis desteğinin yanıbaşınızda hissedilmesi çok önemlidir. Bu süreç içinde görev yaptığım dönemlerde her zaman yanımızda hissettiğim parti teşkilatına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığımız aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade ediyorum. Onları saygıyla selamlıyorum, her birine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Ülkemizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum."

Ala'dan sonra söz alan Süleyman Soylu da "Biz bu vatanın nöbetçileriyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi eden, bu emaneti veren aziz milletimize mahcup olmamaktır. Aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışacak şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin bir toprak parçası bırakmak üzere devam edecek" ifadelerini kullandı. Soylu, görevi teslim almadan önce Efkan Ala'ya teşekkür etti:

"Büyük bir birikimi, büyük bir sorumluluğu, görev yaptığı dönem içinde hukuk, demokrasi çizgisini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz, mesai arkadaşımız, bu yükü beraber yüklendiğimiz Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktur"

ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

İçişleri Bakanlığı'ndaki devirteslim öncesi Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu Çalışma Bakanlığı'nda bir araya geldi. 

Soyludan görevi devralan Müezzinoğlu, "Milletimiz bizi hep baştacı etti. Bu ilkelerimiz devam ettiği sürece baştacı etmeye devam edecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da diğer bakanlıklar gibi zorlukları var. Vicdanların hakim olduğu, işçi ve işveren, emekli ve bütçe vicdanını buluşturan bir noktayı arayacağız. Rabb'im mahçup etmez inşallah. Çok farklı zenginlikleri olan bir ülkeye sahibiz" diye konuştu. 

"Önümüzdeki süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tüm kurumları ve çalışanları ile ortaya koyulan hedefleri gerçekleştirmek için bir gayret ortaya koyacaktır" diyen Soylu da sözlerine şöyle devam etti:

"Mesele birbirimizi dinlemek, anlamak birimizi hissetmek dokunarak keşfetmektir. Burada umarım kimsenin kalbini kırmamışızdır. Bu salonda ve diğer salonlarda birlikte çalıştığımız, özellikle sendikalarımıza ve Türkiye'nin her noktasından bu bakanlıktan umudu olan herkese minnet ve şükranlarımızı ifade ediyor ve çok teşekkür ediyorum."

 

Yukarı

Business HT×