BIST 100 9.774,75 % 0,60
USD/TRY 32,5769 % 0,12
EUR/TRY 34,9897 % 0,05
Piyasalar
9.774,75
% 0,60
32,5769
% 0,12
34,9897
% 0,05
1,0730
% 0,00
44,89
0,00
2.345,48
% 0,56
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Artvin'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nın içerisinde olduğu konvoya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı
HABERTÜRK 25 08 2016, 14:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında çatışma altında kaldı. Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi ancak İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının PKK tarafından düzenlendiğini biri ağır olmak üzere üç askerin yaralandığını söyledi:

"Konvoyun korumasını savunmak üzere görevlendirilmiş jandarma aracına terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır. İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

HABERTÜRK TV ve CNNTÜRK'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Çatışmanın olduğu bir alanda olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri önlem alıp bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan sorun yok umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz. 

Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim."

CHP'Lİ ÖZEL: ÖNCÜ BİRLİKLER DOĞRU ZAMANDA MEVZİYİ TESPİT ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor. Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek" diye konuştu. 

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Valisi Muhterem İnce'yi arayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu konvoy güzergahında çıkan çatışma hakkında bilgi aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

Yukarı

Business HT×