BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5593 % 0,07
EUR/TRY 34,9408 % -0,09
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5593
% 0,07
34,9417
% -0,09
1,0722
% -0,07
44,89
0,00
2.335,21
% 0,12
89,36
% 0,39
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Michael Bloomberg'ten tek cümleyle Başkanlık Seçimleri özeti

Demokrat Parti Kongresi'ne katılan New York'un eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'a gönderme yaparak "Haydi hep beraber aklı başında ve kabiliyetli birini seçelim" dedi

Michael Bloomberg'ten tek cümleyle Başkanlık Seçimleri özeti
BUSINESS INSIDER 28 07 2016, 15:25

ABD'de Kasım ayında gerçekleşecek Başkanlık seçimlerinde rekabet giderek kızışıyor. Anketlere göre Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump'a destek başabaş gidiyor.

Son 16 yıldır ülkenin seçimlerini yakından takip eden Real Clear Politics adlı sitenin CNN, CBC, LA Times, YouGov, Economist, NBC, Rasmussen Reports gibi önemli medya kuruluşlarının düzenlediği anketlerin ortalamasını alarak hazırladığı rapora göre 26 Temmuz itibariyle Trump'a destek yüzde 45,7 iken, Clintona'a destek yüzde 44,3.

ABD’nin eski ‘First Lady’si, New York Senatörü ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ülkesinin ilk kadın başkan adayı olarak çıktığı Demokrat Parti Kongresi'ne katılan eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, bu heyecanlı yarışı bir tek cümleyle şöyle özetledi:

"Haydi hep beraber aklı başında ve kabiliyetli birini seçelim"

Bir dönem kendisi de aday olmaya niyetlenip bu kararından vazgeçen ve seçimlerde Clinton'ı destekleyen Bloomberg, emlak zengini başkan adayı Trump'a yaptığı göndermeyle haksız da sayılmaz. Çünkü ırkçı ve cinsiyetçi yaklaşımları ve uygulanabilirliği zor ekonomi politikalarıyla sürekli gündemde olan Trump'ın başkan seçilmesi durumunda devasa bir vergi kesintisi ABD'yi bekliyor olacak.

Hatta birçok uzmana göre vergi kesintisi ABD'nin karşı karşıya kalacağı en önemsiz problem olabilir. Zira "İslamofobik" ve "göçmen karşıtı" açıklamalarını gizlemeyen Trump, daha önceki açıklamalarında Müslümanların ABD'ye alınmaması gerektiğini, ABD'deki Müslümanların da  takip edilmesi için veri tabanı kurulmasını savunmuştu.

Meksika'dan ABD'ye giren göçmenleri engellemek için büyük bir duvar inşa etmek isteyen Donald Trump, Meksika'dan gelen göçmenlerin büyük kısmının hükümlüler olduğunu da iddia etmişti.

Başkan Barack Obama'yı her seferinde "doğru olanı" değil de "siyaseten doğru olanı" söylemekle suçlayan "siyaseten doğru" kelimesine literatüründen çıkartmak istiyor. Haliyle bu durum, iç ve dış politikada istediği her şeyi istediği zaman söyleyebileceği anlamına geliyor:

"Bence bu ülkenin en büyük problemi yalnızca "siyaseten doğru" konuşulması. Siyasi doğruluk için zamanım yok ve doğrusunu söylemek gerekirse bu ülkenin de vakti yok"

Yukarı

Business HT×