BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bakanlar Kurulu'ndan çıkan 6 önemli karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün adının değiştirileceğini ve kritik YAŞ toplantısında neler görüşüleceğini açıkladı

Bakanlar Kurulu'ndan çıkan 6 önemli karar
HABERTÜRK 25 07 2016, 23:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı  saat 19.05'te başladı ve yaklaşık üç buçuk saat sürdü. 

Toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu:

1- YENİ ANAYASA

Bütün partilerin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan anayasadan ülkemizi kurtarmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapmak. Bu bütün partilerin taahhüdüdür. Ancak 59-60 madde uzlaşma sağlandı, devamı gelmedi. Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var. Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır. HDP de bu çalışmaya pekala katılabilir, herhangi bir sınırlama yok. 

2- YAŞ’TA DEĞİŞİKLİK

Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. Öne aldığımız şura, 28 Temmuz Perşembe günü Çankaya'da Başbakanlık'ta yapılacak. Bu da bir ilktir. Bir günde bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. İkinci gün de kararları sayı Cumhurbaşkanımızın onayına sunmuş olacağız.

3- YAŞ’IN GÜNDEMİNDE NE VAR?

1. Emekliye ayrılması gereken askeri personel
2. Terfi yapılması söz konusu askeri personel
3. Atamalar, bir kısmı gözaltına alındı. Bir kısmı tutuklandı.

Silahlı Kuvvetler'den çıkarılacak personel için zaten kanun hükmünde kararname (KHK) yayınladık, onun gereğini yapıyoruz. Bu konu YAŞ gündeminde olmayacak. Darbe teşebbüsünde bulunanların listelerde adı belli, oldukça kalabalık bir liste. Meslekten çıkarılacaklar biliniyor, bunları YAŞ gündeminde değil, KHK kapsamında gerçekleştirmiş olacağız. Jandarma ataması ve diğer kuvvet komutanları ataması zaten müşterek kararname ile yapılıyor, Jandarma'nın İçişleri'ne bağlanması bu durumu değiştirmiyor.

4- BAKANLIK YAPISINDA DEĞİŞİKLİK

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktır. 

5- BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ’NÜN ADI DEĞİŞİYOR

İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

6- ŞEHİT YAKINLARINA BAĞIŞ HESABI

15 Temmuz'da mağduriyete uğrayan vatandaşlarımıza devlet olarak sahip çıktık. Şehitlerimizin yakınları için bağış hesapları açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yukarı

Business HT×