BIST 100 9.530,47 % -0,18
USD/TRY 32,4991 % 0,09
EUR/TRY 34,7818 % 0,36
Piyasalar
9.530,47
% -0,18
32,4993
% 0,09
34,7777
% 0,35
1,0676
% 0,03
45,49
0,00
2.374,48
% 0,57
87,58
% 0,33
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Başbakan olağanüstü halin nasıl olacağını anlattı

Başbakan Yıldırım, "Bu suç örgütünden ülkemizi tamamen kurtarma zorunluluğu ortaya çıkarmıştır" dedi

Başbakan olağanüstü halin nasıl olacağını anlattı
AA 21 07 2016, 07:29

Başbakan Binali Yıldırım olağanüstü hal kararının gündelik hayatı olumsuz etkileyecek bir karar olmadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu'nca alınan olağanüstü hal (OHAL) kararına ilişkin, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi, bugüne kadar aldığımız tedbirlerin haklılığını teyit ettiği gibi bu suç örgütünden ülkemizi tamamen kurtarma zorunluluğu ortaya çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulumuz üç ay süreliğine 'olağanüstü hal' kararı almıştır. Öncelikle darbeciler karşısında asil bir direniş sergileyen saygıdeğer vatandaşlarımızın şunu iyi bilmelerini isteriz ki alınan üç aylık olağanüstü hal kararı, vatandaşlarımızın gündelik hayatlarını asla olumsuz etkileyecek bir karar değildir" dedi.

"Hayatın akışını negatif etkileyecek hiçbir uygulamaya gidilmeyecek"

Yıldırım şöyle devam etti:

Bu süreçte, hayatın olağan akışını negatif yönde aksatacak hiçbir uygulamaya gidilmeyecek, darbe girişiminin yol açtığı kayıplar ve zararlar telafi edilecek, ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliği ile ilgili kaygılar bertaraf edilecek, yönetimde ahenk sağlanacak, gerekli düzenlemeler daha hızlı yapılacak ve hukuka aykırı kısıtlayıcı hiçbir düzenlemeye gidilmeyecektir. Devlet ve milletimizin bekası ve huzuru için zorunlu olarak aldığımız bu kritik karar, bizatihi devlet düzeninin hukuk içinde işleyişine taalluk eden bir karardır."

"Kamu düzeninin korunması için azami özen gösterilecek"

OHAL sürecinde yapılacak bütün düzenlemelerin daha hızlı ve süratli olmak üzere TBMM'ye sunulacağına dikkati çeken Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti olarak, devletimizin kalbine, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'ye ve milletimize silah çeken bu ihanet şebekesini bertaraf etmeye kararlıkla devam ederken bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk düzeni, demokrasi ve ekonomik istikrar ile kamu düzenimizin korunması için azami özen göstereceğimizden bütün vatandaşlarımız emin olsunlar." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin bütün üretici unsurlarını, bu süreçte daha çok üretime davet eden Yıldırım, demokrasi ve istikrara sahip çıkan bütün vatandaşlara, medyaya, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerine bir kez daha şükranlarını iletti.

Yukarı

Business HT×