BIST 100 9.919,42 % 2,09
USD/TRY 32,4552 % -0,25
EUR/TRY 34,8273 % -0,42
Piyasalar
9.923,72
% 2,13
32,4454
% -0,28
34,8148
% -0,45
1,0719
% -0,10
44,74
-0,15
2.349,25
% 0,72
89,60
% 0,66
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Genel sekreterimi alıp götürdüler

TSK'nın sıkı yönetim ilanından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Genel sekreterimi alıp götürdüler
HABERTÜRK 16 07 2016, 00:43

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri darbe girişimi sonrası Marmaris'ten İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu:

Öğleden sonra bir hareketlilik mevcuttu.
 
TSK içerisindeki bir azınlık ülkemizin beraberliği kabullenmeyen bu grup paralel devlet yapılanmasının kendisiydi. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir. Vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır ödeyecekler. Biz bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Bu yola kefenimizle çıkmışız.
 
Bu silahlı kuvvetlerimizin temizlenmesine yol açacak bir harekettir. Yüksek Askeri Şura öncesinde bu hareketin yapılması manidardır. Birileri ne olacağını çok iyi biliyordu.
 
Ben Marmaris'teydim. Ben ayrıldıktan sonra oraları bombalamışlar. Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir.
 
Benim Genel Sekreterimi alıp götürdüler. Genelkurmay Başkanımızın durumunu şu anda bilemiyorum.
 
Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim. Bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bunun bedelini de faturasını da ağır ödersiniz.
 
Sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Size verilen silahları milletimize doğrultursanız bedelini ödersiniz. Ordumuz temizdir, silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım.
 
Yargı tutuklamaya başladı. Bugün bu iş başladı, devam edecek. FETÖ de bir terör örgütüdür demiştik. Aynı zamanda silahlı bir terör örgütü olduğu ortaya çıktı.
 
Bizler görevimizin başındayız. Sonuna kadar bu görevimizi sürdüreceğiz. Sonu iyi olaca

"HALKI MEYDANLARA DAVET EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan havalimanındaki açıklama öncesi CNN Türk'e telefonla bağlanarak bir açıklama yapmıştı. Erdoğan komuta zincirinin çiğnendiğini vurgulayarak halkın meydanlara çıkması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar Atatürk Havalimanı'ndaki tankların üzerine yürüdü. Asker, protestoların ardından havalimanından çekiliyor.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları şöyle: 

"Paralel yapılanmanın teşvik ettiği bir harekettir. Ülkemizin beraberliğine yönelik bu harwekete karşılık inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla gereken cezayı alacaktır. Milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Bu konuda bizler atılması gereken adımlar neyser dik durmak suretiyle bu adımı atacağız. Meydanı onlara bırakamayız. Kararlı bir şekilde bu işin üzerine gideceğimizi bildirmek istiyorum. Milletime de bir çağrı yapıyorum, milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Milletçe toplanalım ve bu azınlık grubu tanklarıyla toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa orada yapsınlar. Halkın üzerinde bir güç ben tanımadım ömrü hayatımda. 

Kesinlikle emir komuta çalışmamaktadır. Askıya alınmıştır. Çiğnenmiştir. 

Bu ülke demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülkedir. Dolayısıyla demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülke olarak, şahsım bu ülkede başkomutandır. Başkomutan olarak benim haberim olmayan, benim bilgim olmayan bu harekete yargı da gereken cevabı verecektir. 

Bu havayı bulanık hale getirenler bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. 

Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır. Darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum."

 

Yukarı

Business HT×