BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3378 % 0,14
EUR/TRY 35,1114 % 0,12
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3378
% 0,14
35,1129
% 0,12
1,0802
% -0,24
47,65
-0,28
2.222,80
% 1,28
87,36
% 1,48
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Fransa'da terör saldırısı: 84 ölü

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde bir kamyon,Ulusal Bastille Günü kutlamaları için toplanan kalabalığın içine daldı. Kamyonun altında kalan ve kamyondan üzerine ateş açılan 80'den fazla insan hayatını kaybetti

Fransa Nice'te terör saldırısı: 73 ölü
HABERTÜRK 15 07 2016, 02:40

Fransa’nın güneyinde yer alan turizm cenneti kent Nice’te düzenlenen 14 Temmuz Ulusal Bastille Günü kutlamaları sırasında bir kamyon, havaifişek gösterilerini izleyen kalabalığın içine 90 kilometre hızla daldı. Yaklaşık iki kilometre ilerleyen kamyonun altında kalan ve üzerine ateş açılan 84 kişi yaşamını yitirdi. Yerel saatle 22:30 sıralarında gerçekleşen saldırıda 100'den fazla da yaralı var.

Kamyon şoförü saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü. Kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah bulundu.

Fransız basınında yer alan haberlere göre saldırgan, 31 yaşında Nice'te yaşayan bir Tunuslu. Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı.

OLAĞANÜSTÜ HÂL UZATILDI

Katliam sonrası tatilini yarıda keserek ülkesine dönen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırısı sonrası yaptığı açıklamada "Bakanlarımızla yeni önlemler aldık, 10 bin asker ve jandarmanın seferber edildiği operasyonlar devam edecek. 26 Temmuz'da sona erdirilmesi planlanan olağanüstü hâl uygulaması 3 ay daha uzatılmıştır" dedi.

Hollande, saldırıyı düzenleyen teröristin kullandığı kamyonda başkalarının da olduğu iddialarına ilişkin olarak, "Şu an için saldırıyı düzenleyenin yanında başkaları var mı bilmiyoruz" ifadesini kullandı. 

Saldırının ardından İçişleri Bakanlığı'nda kriz merkezi kuruldu. Bugün de güvenlik ve savunma konseyi toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. 

"SAVAŞTAYIZ"

Nice'te incelemelerde bulunan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bölgedeki acil durum seviyesinin "saldırı alarmı"na yükseltildiğini kaydetti.

"Terör tehdidinin yüksek olduğunu biliyorduk" diye konuşan Cazeneuve, "Savaştayız ve güvenlikten ödün vermemek için tüm güvenlik teşkilatı olarak seferberlik halimiz devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nice kentinde düzinelerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan “korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını” belirtti. Dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, yaralılara da acil şifalar diledi.

Obama, Fransız yetkililere saldırının soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda ihtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti. ABD Başkanı Obama, saldırı karşısında en eski müttefikleri Fransa ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

Fransa, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'nu güvenlik endişesiyle ikinci bir emre kadar kapatma kararı almıştı.

Yukarı

Business HT×