BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5489 % 0,04
EUR/TRY 34,9340 % -0,11
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5489
% 0,04
34,9335
% -0,11
1,0723
% -0,07
44,89
0,00
2.333,91
% 0,06
89,26
% 0,28
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Giresun'da askeri helikopter düştü

esun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanlar ile yakınlarının bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. İçinde 15 kişi olan helikopterin enkazına ulaşıldı

Giresun'da askeri helikopter düştü
AA 05 07 2016, 22:14

Giresun'un Alucra İlçesi'nde bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, helikopterde 8'i asker, 7'si asker yakını olmak üzere 15 kişi bulunduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, saat 22.16'da yaptığı yazılı açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Doğru (52) ve eşi Nuran Doğru ile Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyet, Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti. İçinde Tuğgeneral Doğru'nun yanı sıra bir albay, 2 binbaşının da olduğu, 3'ü çocuk 15 kişinin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

HELİKOPTERDE BULUNANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde buluna 15 kişinin isimleri belirlendi. Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurbay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek."

BAŞBAKAN YILDIRIM: ŞEHİTLERİMİZ VAR

Başbakan Binali Yıldırım kazayla ilk bilgileri İzmir'de verdi. Yıldırım, "Toplam 15 kişi Giresun'a dönüş yolunda, helikopter kaza kırıma uğruyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Net bilgiler elimizde yok. Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sayılar teyide muhtaç olduğu için söylememiz doğru olmaz ama kurtulanlar var, kurtulamayanlar var. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Enkaza ulaşıldı ve yaralılar hastaneye götürüldü. 5 veya daha fazla yaralı var. Terör ihtimali gözükmüyor. Vali ve Başbakan Yardımcısı olay yerindeler, şu anda verebileceğim bilgiler bu" dedi.

HELİKOPTER KAZASINDA YARALANANLAR HASTANEYE GETİRİLDİ

Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Yaralı olduğu şekilde bilgi var" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da S-70 Skorsky tipi askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, helikopterin düştüğü haberinin gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ı, telefonla aradı. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Tohumluk Köyü kırsalında düşen askeri helikoptere dair, Orgeneral Akar ve Vali Karahan'dan bilgi aldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ OLAY YERİNE GİDİYOR

Olayın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası olay yerine hareket etti. Tuğgeneral Mustafa Doğru, 2013 YAŞ kararıyla Manisa İl Jandarma Komutanı iken tuğgeneralliğe terfi etti. Ardından da Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak atandı. Tuğgeneral Mustafa Doğru, daha önce Samsun, Manisa, Şırnak, Tunceli, Bitlis ve Foça'da görev yaptı. 1964 Tokat Zile doğumlu Doğru, evli ve 4 çocuk babası.

Yukarı

Business HT×