BIST 100 9.668,51 % 1,51
USD/TRY 32,5876 % 0,18
EUR/TRY 34,8523 % 0,48
Piyasalar
9.661,11
% 1,43
32,5876
% 0,18
34,8523
% 0,48
1,0669
% 0,25
45,44
-0,05
2.383,14
% 0,17
87,07
% -0,05
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Akın İpek'in kardeşi tutuklandı

Koza İpek Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan iş adamı Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek tutuklandı

Akın İpek'in kardeşi tutuklandı
AA 25 04 2016, 21:04

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul Bebek'te bir villada gözaltına alınan Cafer Tekin İpek, karayoluyla sabah saatlerinde Ankara'ya getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen İpek, daha sonra Ankara Adliyesine sevk edildi.

İpek, burada soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Savcı, ifade işlemi sonunda İpek'i "Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak" ve "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Edinilen bilgiye göre İpek, yöneticililiğini yaptığı halka açık şirketlerin gelirlerinden, kanuna aykırı biçimde yönetim kurulu üyelerine 107 milyon lira fazla para dağıtılması, 170 milyon lira usulsüz bağış yapılması ve başka şirketlere 70 milyon dolar aktarılmasıyla suçlanıyor.

İpek'e, zarar etmelerine karşın sahibi olduğu basın yayın kuruluşlarına 353 milyon lira aktararak, FETÖ'yü ayakta tutmak ve örgüt lehine yayın yapmak suçlaması da getirildi.

İpek'in ise buna, yayınlardan kendisinin de rahatsız olduğu ancak "konuşmasına karşın yayın yönetmenlerine söz geçiremediği" yanıtını verdiği savunuldu.

- Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek tutuklandı

Koza İpek Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan iş adamı Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul Bebek'te bir villada gözaltına alındıktan sonra karayoluyla getirildiği Ankara'da Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısına ifade veren İpek, "Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak" ve "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Cafer Tekin İpek, Nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimince yapılan sorgusunun ardından tutuklandı.

Bu işlemler süresince adliyede bulunan Cafer Tekin İpek'in annesi Melek İpek, tutuklama kararının ardından fenalık geçirdi.

İpek'in kardeşleri ve bazı yakınları da adliyede bekledi.

Cafer Tekin İpek hakkında, daha önce savcılığın talebiyle sulh ceza hakimliğinin yurt dışına çıkış yasağı getirdiği belirtildi.

Yukarı

Business HT×