BIST 100 9.658,03 % 1,40
USD/TRY 32,5880 % 0,18
EUR/TRY 34,8406 % 0,45
Piyasalar
9.655,84
% 1,38
32,5877
% 0,18
34,8420
% 0,45
1,0666
% 0,21
45,44
-0,05
2.390,48
% 0,48
87,15
% 0,05
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bakan Bozkır: Ümidimiz vizenin Haziran sonunda kalkmasıdır

AB Bakanı Volkan Bozkır, vizelerin Haziran sonunda kalkmasını ümit ettiklerini söyledi

Bakan Bozkır: Ümidimiz vizenin Haziran sonunda kalkmasıdır
22 04 2016, 14:39

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) nezaket ziyaretinde bulundu. AB ile vizenin kalmasına ilişkin Türkiye'nin üzerine düşen görevi ay sonu itibariyle yerine getireceğini belirten Bozkır, ''Bizim ümidimiz Türkiye üzerine düşen vecibeleri ay sonu itibariyle yerine getirmiş olacaktır. Vizenin de Haziran sonunda kalkmasıdır. Dolayısıyla şuanda başka bir senaryo yoktur. Bu senaryo üzerinde emin adımlarla yürüyoruz.'' dedi.

Bakan Volkan Bozkır, TÜSİAD'a nezaket ziyaretinde bulundu. TÜSİAD'ın Tepebaşı'ndaki binasında gerçekleşen ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti. Bakan Bozkır ziyaretin ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. AB - Türkiye anlaşmasının AB'nin anlaşmayı gerektiğinde askıya alınabileceği iddialarıyla ilgili Bozkır, ''AB'nin kendi içinde nasıl bir karar alacağı AB'nin değerlendireceği bir husustur. Bizi ilgilendiren bölüm AB zirvesinde alınmış bir karar var. Bu 7 Mart ve 29 Kasım zirve bildirileri 18 Mart zirve kararıyla hukuki bir veçhe kazanmıştır. Orada yazılanlar Türkiye ile AB arasındaki mutabakatın ana unsurlarını teşkil eder. Dolayısıyla AB'nin kendi içinde alacağı kararlar kendi içinde alınmış kararlar olarak addedilir. Bu bir pakettir. Bu paketin birçok unsuru var.'' diye konuştu.

'TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENLERİ HARFİ HARFİNE YERİNE GETİRİYOR'

29 Kasım zirvesiyle beraber Türkiye'nin kendisini AB ailesi içinde daha yakın hissetmeye başladığını belirten Bozkır, "Zirve toplantıları, çeşitli ekonomik enerji platformları, siyasi platformlar ortaya çıkmıştır. Fasıl açılmaya başlanmıştır ve vizenin kalkma tarihi de, 2017 sonundan önce bu yılın sonuna, şimde de hazirana çekilmiştir. 3 milyar Euro Suriyeli kardeşlerimize yardım için AB'nin taahhüde vardır. Ve onun dışında da düzensiz göçün, tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir mutabakat ortaya çıkmıştır. Ve Türkiye kendi üzerine düşenlerin tamamını harfi harfine yerine getirmektedir. Bu paketin AB'yi ilgilendiren bölümlerinin yerine geetirilmesi de, AB'nin üzerine düşen bir sorumluluktur. Şuana kadar ne AB ne Türkiye bu işleyen mekanizmalarda herhangi bir eksik davranış içinde olmamıştır. Bundan da çok memnunuz.'' ifadelerini kullandı.

'EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ'

Yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ve AB liderlerinin Gaziantep'te önemli bir proje açılışı gerçekleştirileceğini ifade eden Bozkır, "4 Mayıs'ta da komisyon, vizenin kalkma tarihiyle ilgili olarak bir rapor yayınlayacaktır. Bizim ümidimiz Türkiye üzerine düşen vecibeleri ay sonu itibariyle yerine getirmiş olacaktır. Vizenin de Haziran sonunda kalkmasıdır. Dolayısıyla şuanda başka bir senaryo yoktur. Bu senaryo üzerinde emin adımlarla yürüyoruz." şeklinde konuştu.

Yukarı

Business HT×