BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5640 % 0,13
EUR/TRY 34,7741 % 0,38
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5671
% 0,14
34,7671
% 0,36
1,0669
% 0,14
45,35
-0,09
2.309,65
% -0,76
87,21
% 0,24
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Dumankaya İnşaat'a paralel yapı operasyonu

Mali polis, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında “terör örgütüne finansman sağlamak ve himmet toplamak” suçlarına karışan çok sayıda işadamını gözaltına aldı

'Paralel yapı' operasyonunda işadamlarına gözaltı
HABERTÜRK 18 04 2016, 07:38

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese yönelik olarak düzenlenen “FETÖ-PDY” yapılanması operasyonunda aralarında bankacıların ve  işadamlarının da olduğu 100 kişi gözaltına alındı.

Paralel Yapı operasyonu kapsamında Dumankaya İnşaat'ın yöneticileri de gözaltına alındı. Dumankaya İnşaat Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya şu anda gözaltına alınması kesinleşen isimler

DUMANKAYA'DAN AÇIKLAMA

Dumankaya, operasyon sonrası yayınladığı açıklamada şunları belirtti:

"Basın yayın organlarında yer aldığı gibi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü'ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir.

53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.

Kurumumuz, süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir"

Operasyonun Himmet ve Bank Asya soruşturmasıyla ilgili olduğu öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Mali polis, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında “terör örgütüne finansman sağlamak ve himmet toplamak” suçlarına karışan aralarında  bankacı ve işadamlarının da bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

PARALARLA "IŞIK EVLERİ" FİNANSE EDİLMİŞ

2004 ile 2015 yılları arasında açılan 16 ayrı banka hesaplarına yaklaşık 50 milyon TL'lik para ve çek toplandığı belirlendi. Toplanan paraların örgütün sözde imam ve abileri aracılığıyla çekilerek terör örgütüne elden nakit olarak aktarıldığı belirlendi. Bu paralarla terör örgütünün açtığı sözde "ışık evleri"nin finanse edildiği artan paraların da özel kuryeler aracılığıyla yurt dışına gönderildiği ileri sürüldü.

VADESİ GELMEYEN ŞİFRELİ ÇEK VE SENETLER ÖZEL KASADA BULUNDU

Yürütülen soruşturmada, himmet, kurs, burs, kurban, adak ve iftar yemeği olarak toplanan paraların dışında vadesi henüz gelmeyen çek ve senetlerin de toplandığı belirlendi. Vadesi gelmeyen çek ve senetlerin ayrı bir kasada tutularak vadelerinin gelmesinin beklendiği belirlendi. Çek ve senetlerin arkalarına, bu senet veya çeki kimin, hangi bölgeden aldığını gösteren şifreli numaralar bulundu.

PARALAR YETKİSİZ VE İMZASIZ OLARAK HESAPLARDAN ALINMIŞ

Yürütülen soruşturmada, 16 ayrı hesapta toplanan paraların, yetkisiz ve imzasız olarak hesaplardan alınarak örgütün sözde imam ve abilerine elden teslim edildiği belirlendi. Bu işlemler sırasında kusuru bulunan 40'ı aşkın banka çalışanı da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

GALATASARAY'IN ANA SPONSORUYDU

Avrupa ve Anadolu yakasında 20 bini aşkın konut hayata geçiren Dumankaya, 2014 yılı finansal bilgileriyle 'Capital 500 Türkiye' listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer almıştı.

İnşaatın yanı sıra otomotiv, filo kiralama, sigorta ve PVC kapı pencere üretimi alanlarında da hizmet veren Dumankaya İnşaat ayrıca 2015-2016 futbol sezonu ile birlikte Galatasaray'ın ana sponsorluğunu üstlenmişti.

Yukarı

Business HT×