BIST 100 9.056,51 % 2,84
USD/TRY 32,3230 % 0,10
EUR/TRY 35,0939 % 0,07
Piyasalar
9.056,51
% 2,84
32,3230
% 0,10
35,0939
% 0,07
1,0797
% -0,29
47,65
-0,28
2.213,99
% 0,87
87,38
% 1,50
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Panama Belgeleri'nin merkezindeki isim Putin konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Panama Belgeleri ile ilgili konuştu

Panama Belgeleri'nin merkezindeki isim Putin konuştu
AA 07 04 2016, 17:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca’dan sızdırılan “uluslararası vergi kaçakçılığına” ilişkin kayıtları "Rusya'yı istikrarsızlaştırma çabaları" olarak nitelendirdi.

St. Petersburg şehrinde düzenlenen medya konulu bir foruma katılan Putin, yöneltilen bir soru üzerine "Panama belgelerinin sızdırılması" hakkında ilk kez değerlendirmede bulundu.

Putin, "Böylelikle, Rusya'yı içeriden istikrarsızlaştırmaya, bizi daha uzlaşmacı hale getirmeye ve toplumu yönetim birimlerine karşı güvensizleştirmeye çalışılıyor." dedi. 

Sızdırılan belgelerde kendi arkadaşlarına yönelik hiçbir yolsuzluk unsuru olmadığını savunan Putin, "Rusya Devlet Başkanı'nın bir arkadaşı bir şeyler yapıyor, burada yolsuzluk unsuru olabilir diye düşünüyorlar. Hayır, böyle birşey yok." diye konuştu. 

Putin, vergi kaçırmak için off-shore banka hesaplarında yaklaşık 2 milyar dolarlık para transferinde bulunduğu iddia edilen arkadaşı Sergey Roldugin'le "gurur duyduğunu" dile getirerek, "Sergey Pavloviç (Roldugin) bizim şirketlerimizden birinde hissedar. Bazı paralar kazanıyor ama elbette milyar dolarlar değil. Ben Roldugin gibi bir arkadaşım olduğu için gurur duyuyorum. O kazandığı paranın hemen hepsiyle müzik enstrümanları alıp onları Rusya'ya getiriyor ve devlet kurumlarına kazandırıyor." ifadelerini kullandı. 

PUTİN'İN YAKIN ARKADAŞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çocukluk arkadaşı Sergey Roldugin, dünyaca ünlü bir çello sanatçısıydı. Putin'i eşi Lyudmila ile tanıştıran ve kızları Mariya'nın vaftiz babası olan Roldugin, St. Petersburg'daki Devlet Rimsky-Korsakov Konservatuarı Müdürü ve St. Petersburg Müzik Evi'nin de sanat yönetmeni olarak görev yaptı.

Mossack Fonseca firmasından sızdırılan belgelere göre, Roldugin'in "Sonnette Overseas", "International Media Overseas" ve "Raytar Limited" adında üç off-shore şirketi bulunuyor.

İlk iki şirket, ABD hükümetinin "üst düzey Rus yetkililerinin kişisel bankası" olarak tanımladığı St. Petersburg merkezli "Bank Rossiya" tarafından kuruldu. Aralarında Sonette şirketinin de bulunduğu 5 off-shore şirketi, 2008'de Rusya'nın en büyük kamyon üreticisi Kamaz'da büyük oranda söz sahibi oldu.

Roldugin'in şirketlerinden International Media Overseas ise Rusya'nın en büyük televizyon reklamları şirketi Vi'nin yüzde 12,5 hissesini kontrol eden Med Media Network'u satın aldı. 

Yukarı

Business HT×