BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5408 % 0,01
EUR/TRY 34,9430 % -0,09
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5424
% 0,02
34,9386
% -0,10
1,0728
% -0,02
44,89
0,00
2.335,45
% 0,13
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

NATO: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

İstanbul İstiklâl Caddesi'nde gerçekleşen saldırının ardından NATO'dan "NATO müttefikleri terörün her çeşidiyle mücadelede kararlılıkta birleşmiş bir şekilde Türkiye'nin yanındadır" açıklaması geldi

NATO: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız
HABERTÜRK 19 03 2016, 16:11

İstiklâl Caddesi'nde sabah saatlerinde gerçekleşen patlamanın ardından NATO başta olmak üzere birçok yabancı temsilcilikten de açıklama geldi. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı "Masum sivilleri ve Müttefikimiz Türkiye'yi hedef alan yeni bir terör zulmü" diye nitelendirdi ve terörü kınadı. 

Saldırıda ölenlerin aileleri, yaralananla ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirten Stoltenberg, "Terör, meşru görülemez. NATO müttefikleri terörün her çeşidiyle mücadelede kararlılıkta birleşmiş bir şekilde Türkiye'nin yanındadır." ifadelerini kullandı.

Saldırının hemen ardından açıklama yapan ABD İstanbul Başkonsololuğuda şu ifadelere yer verdi:

"İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

FRANSA: SALDIRI ALÇAKÇA VE KORKAKÇA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da, İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini şiddetle kınadı.

Bakanlığın internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Ayrault, saldırıyı 'alçakça ve korkakça' diye nitelendirdi. Fransız bakan, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunduğu ve terörle mücadelede Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı:

"İstanbul'daki alçakça terör saldırısında ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralıların da acil ve tam olarak şifa bulmalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

HAHN: TÜRKİYE'DE BİR İĞRENÇ TERÖR SALDIRISI DAHA

AB Komisyonu'nun genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn da, İstanbul'daki intihar saldırısı sebebiyle büyük endişe içinde olduğunu belirtti. Hahn, "Bu şiddet eylemlerini en güçlü şekilde kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Hahn, "Türkiye'de bir iğrenç terör saldırısı daha." dedi ve saldırıda ölenlerin aileleri ve tüm mağdurlarla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

AB Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramapulos da "Türkiye'de bir terör saldırısı daha. Yine masum siviller. Kesin bir dille kınıyorum. Teröre karşı ortak savaşımız sürecek." ifadelerini paylaştı.

Yukarı

Business HT×