BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

CHP, HDP ve MHP saldırıyı kınadı

İstanbul İstiklâl Caddesi'ndeki saldırı sonrası muhalefet kanadından da açıklamalar geldi

CHP, HDP ve MHP saldırıyı kınadı
DHA 19 03 2016, 15:26

Taksim İstiklâl Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen saldırıdan hemen sonra ilk açıklama HDP'den geldi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak "Saldırıyı kınıyorum. Hükümet bu tür saldırılara alıştı ancak biz alışmayacağız." dedi.

BÖKE: YİNE ÖLÜYORUZ

CHP adına açıklamayı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke yaptı. 

Sözlerine "Yine ölüyoruz" diye başlayan Böke şunları söyledi:

"Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye'nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte, yüksek sesle bir kez daha soruyoruz, Türkiye'yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir? Daha bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik, 'Bugün beylik laflarla büyük nutuklar atıp bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz, yoksa terörün nedenlerini sorumlularını ve alınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp bir şeyleri değiştirecek miyiz?' Bu soruyu soralı birkaç gün oldu."

CHP Sözcüsü, "Türkiye teröre alışmayacak alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz" dedi.

BAHÇELİ: TÜRKİYE'NİN SURİYELİLEŞMESİ AMACINA DÖNÜK BİR STRATEJİ

Saldırı sonrası yazılı açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli de "Her ne olursa olsun, kim neyi dayatırsa dayatsın Türk milleti topyekün ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir. Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır" diye konuştu.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye tarihsel rotasından sapmış; toplumsal huzur, asayiş ve iç barış ortamı kahredici ölçüde zedelenmiştir. Biraz sonra bedenine bomba saran herhangi bir katilin intihar eylemini nerede yapacağı, kaç kişinin hayatına mal olacağı meçhuldür. Bu itibarla Türk milleti tarihinin en dehşet verici günlerinden, en şiddet dolu döneminden geçmektedir. Bugün İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı karşısında meydana gelen canlı bomba saldırganlığı Türkiye'nin yılgınlığa ve korkuya daha da fazla mahkum olması amacıyla düzenlenmiştir. Küresel ve bölgesel efendileri hesabına kiralık tetikçilik yapan canilerin bir yanda Doğu ve Güneydoğu'da kan dökmesi, diğer yanda belirli aralıklarla Ankara ve İstanbul'un kalbini hedeflemesi Türkiye'nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amacına dönük hunhar bir stratejinin ara duraklarıdır" diye konuştu.

 

Yukarı

Business HT×