BIST 100 9.578,95 % -1,04
USD/TRY 32,5040 % 0,23
EUR/TRY 34,6339 % 0,48
Piyasalar
9.576,92
% -1,06
32,5040
% 0,23
34,6339
% 0,48
1,0643
% 0,18
45,54
0,92
2.374,87
% -0,36
89,77
% -0,33
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Milyarder işadamından Türkiye tavsiyesi

Virgin Media'nın kurucusu milyarder İngiliz iş adamı Richard Branson Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Talks konferansında bir konuşma yaptı

Richard Branson: Terör Türkiye'ye yatırımları azaltmamalı
HABERTÜRK 17 03 2016, 00:29

"İstanbul Talks" konferanslar serisinin ilki "İnspired 2016 Girişimcilik Konferansı" Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Konferansın ilk konuğu; iletişimden eğlenceye, ulaşımdan teknolojiye kadar geniş bir yelpazede yatırımlar yapan Virgin Şirketler Grubu'nun kurucusu milyarder işadamı Sir Richard Branson oldu.

Mavi Şirketler Grubu'nun CEO'su Cüneyt Yavuz, Sipahiler Events firması CEO'su Kerim Sipahiler ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra da konferansa katıldı.

Branson, konferansta başarısının sırrını anlattı ve konferansa katılanların sorularını yanıtladı.

"TERÖR TÜRKİYE'YE YATIRIMLARI AZALTMAMALI"

Konferansta yatırımlarını yaparken dikkat ettikleri hususları anlatan Branson, "Biz yatırımlarımızı yaparken ihtiyaçları göz önünde bulunduruyoruz. Ayağımızı suya sokuyoruz. Suyun şekline göre verdiği tepkiye göre de yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Bir ülkeyi gezeriz ve orada ihtiyacın ne olduğunu belirleriz. O alanda yatırım yaparız. Halk bize ne tepki veriyor test ederiz. Halkın tepkisine göre de yatırımımızın boyutunu ve şeklini belirleriz" dedi.

TÜRKİYE TERÖRÜ YENECEK GÜCÜ SAHİP

Terör olaylarının bulunduğu bölgelere yatırım yapmaktan vazgeçilmemesi gerektiğini de vurgulayan Branson, "Kenya'da bir bomba patlıyor ve Batılı ülkeler Kenya'ya gitmeyin oraya yatırım yapmayın diyorlar. Paris veya New York'ta ise bomba patladığı zaman ise Batılı ülkeler böyle bir tavır sergilemiyor, böyle konuşmuyorlar. Terör olan bölgelere de yatırım olmalıdır. Terör Kenya'da da olabilir Londra'da da olabilir. Yatırımları terör belirlememelidir. Türkiye'de şu an terör olayları yaşanıyor ancak Türkiye terörü yenebilecek güce sahip.. Türkiye kısa zamanda bir uzlaşı sağlayacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TABİİ Kİ YATIRIM YAPARIZ

Branson, Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünür müsünüz şeklinde sorulan soruyu, "Türkiye uluslararası üne ve güce sahip birçok şirkete sahip. Virgin Grup olarak ihtiyaç olan yerlere yatırım yapmayı hedef olarak belirledik. Türkiye'nin şu an da çok başarılı şirketleri var ve Virgin'e ihtiyacı yok olursa tabi ki Türkiye'ye de yatırım yaparız" şeklinde cevap verdi.

HAYAT DEVAM ETMEK ZORUNDA

Branson, terör olaylarının yaşandığı bölgeleri ziyaret etme konusunda ise şu açıklamayı yaptı:
"Stresli zamanlarda o bölgelere gitmeniz çok önemli. 11 Eylül'den sonra New York'a gitmiştim. Bence bu günlerde beraber durmalıyız. Hayat devam etmek zorunda."

YURTTA SULH CİHANDA SULH

Branson'ın konuştuğu oturumu yöneten Mavi Jeans'ın CEO'su Cüneyt Yavuz ise, "Atatürk'ün bir sözü var. Yurtta sulh cihanda sulh. Bu yağmurlu günler de geçecek" dedi.

 

 

Yukarı

Business HT×