BIST 100 9.075,66 % 3,05
USD/TRY 32,3218 % 0,09
EUR/TRY 35,0884 % 0,05
Piyasalar
9.075,66
% 3,05
32,3220
% 0,09
35,0890
% 0,05
1,0797
% -0,29
47,65
-0,28
2.213,49
% 0,85
87,39
% 1,51
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Reuters: Ankara patlamasındaki iki saldırgan da PKK bağlantılı

Reuters'a bilgil veren güvenlik yetkilileri, Ankara saldırısını gerçekleştirdiği belirlenen iki saldırganın PKK ile bağlantısı tespit edildiğini iddia etti

Reuters: Ankara patlamasındaki iki saldırgan da PKK bağlantılı
14 03 2016, 16:32

Ankara'da dün akşam saatlerinde Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen iki saldırganın PKK ile bağlantılı oldukları tespit edilirken, 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bu sabaha karşı Türk savaş uçakları Kuzey Irak'ın Kandil bölgesinde belirlenen hedeflere hava harekatı düzenledi.

Ankara'nın dün en hareketli noktalarından Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından yapılan ilk açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala, önemli bulgulara ulaşıldığını ve detayların bugün açıklanmasının beklendiğini söylemişti. Şu ana kadar hükümet tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan şu ana kadar herhangi bir örgüt saldırıyı üstlenmedi.

Reuters'a bilgi veren bir güvenlik yetkilisi, Kızılay'daki saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin 1992 doğumlu Seher Çağla Demir olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını söyledi ve "Konu üzerinde halen üzerinde çalışılıyor. Aslen Karslı. Demir 2013 yılında PKK'ya katılmış" dedi.

Öte yandan, Demir'in ailesinin 2013 yılında emniyet güçlerine kayıp başvurusu yaptığı belirtildi.

Reuters'a konuşan bir başka üst düzey güvenlik yetkilisi ise diğer saldırganın Türk vatandaşı bir erkek olduğunu ve PKK ile bağlantısı olduğunu ifade ederken, "Bunun Suriye ve PYD ile ilişkisi tespit edilmedi ancak bir bağlantı var mı buna bakılıyor" dedi.

Kızılay saldırısı 10 Ekim'de Ankara Garı önünde ve 17 Şubat'ta Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen saldırıların ardından son beş ayda başkentte düzenlenen üçüncü saldırı oldu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bu sabah yaptığı açıklamada, ölü sayısının 37'ye yükseldiğini ve hastanelerde 71 yaralı bulunduğunu da belirterek, bunlardan 15'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

Saldırının ardından Kızılay Meydanı'ndaki incelemeler bugün de devam ederken ve meydan araç trafiğine kapalı tutuldu, hayatını kaybedenlerin kimlik belirleme çalışmaları Adli Tıp'ta yapılmaya devam edildi. Kimlikleri tespit edilenlerin cenazeleri ailelerine teslim edilirken, cenazeler toprağa verilmeye başlandı.

KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

Saldırının ardından Ankara'nın ilk tepkilerinden birisi Kuzey Irak'a düzenlenen hava harekatı oldu. Genelkurmay Başkanlığı bu sabah erken saatlerde Kuzey Irak'ın Kandil bölgesinde belirlenen yeni hedeflere hava harekatı düzenlendiğini ve tespit edilen hedeflerin tam isabetle imha edildiğini açıkladı.

Açıklamada, Kandil ve Gara'daki 18 hedefe 30 atış yapıldığı kaydedildi.

 

SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR

Öte yandan saldırıya ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece patlatılan otomobilin sahibi olan kadın ile eşini Viranşehir ilçesinde gözaltına aldı. Çiftin otomobili sattıklarını ifade etmeleri üzerine polis, satışı gerçekleştirdiği belirtilen Bamyasuyu Mahallesi'ndeki bir oto galericide bulunan dört kişiyi daha gözaltına aldı.

Dört galericinin de sorgulamalarında otomobili 20 gün önce bir kişiye sattıklarını, ismi açıklanmayan kişinin aracın devrini daha sonra alacağını söylediğini belirttikleri öğrenildi.

Saldırıya ve saldırganlara ilişkin bilgi veren üst düzey güvenlik yetkilisi de, önümüzdeki dönemde şehir merkezleri dahil, sivil, asker ve emniyet güçlerine yönelik eylemlerde artış olabileceğini belirtti ve, "Bu yönde bir beklenti var. Bu eylemleri görebiliriz. Bu hazırlıklara karşı net ve sert tedbirler alındı ve alınacak" dedi.

Yukarı

Business HT×