BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3496 % 0,18
EUR/TRY 35,0910 % 0,06
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3496
% 0,18
35,0910
% 0,06
1,0787
% -0,38
47,65
-0,28
2.220,31
% 1,16
87,50
% 1,64
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgiye ulaşıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının ardından ilk açıklamayı yaptı: Hain odaklar en ağır biçimde cezalandırılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Ankara saldırısı açıklaması
HABERTÜRK 14 03 2016, 06:59

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Kızılay'da saat 18:45'te bombalı araçla düzenlenen terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, "Hain odaklar en ağır biçimde cezalandırılacak" dedi.

Davutoğlu, yayınlanan taziye mesajında, saldırının meydana geldiği bölgede elde edilen bulgulara göre saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne yönelik somut bilgilere ulaşıldığını belirtti.

Davutoğlu, "Eldeki ilk verilere, saldırının gerçekleştiği mekânda elde edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır" dedi.

Öte yandan salı günü Ürdün'e gidecek olan Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Ürdün gezisini iptal etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taziye mesajı şöyle;

Başbakan Davutoğlu, "Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" ifadesini kullandı.

"MİLLETİM VE HÜKÜMETİM ADINA LANETLİYORUM"

Başbakan Davutoğlu, "Bugün akşam saatlerinde, seyir halindeki bombalı bir araçla Ankara-Atatürk Bulvarı'nda otobüs bekleyen sivil vatandaşlarımıza yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, yakınlarına ve bütün vatandaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum. Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" dedi.

"BU HAİN SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖR ÖRGÜTÜNE DAİR SOMUT BİLGİLERE ULAŞILMIŞTIR"

Başbakan Davutoğlu, "Eldeki ilk verilere, saldırının gerçekleştiği mekânda elde edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda, büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Bu menfur saldırı bütün Türkiye'ye yapılmıştır ve huzurumuzu, birliğimizi, demokrasimizi hedef almaktadır. Ülkemiz zorlu ve istikrarsız bir coğrafyada çok yönlü terör saldırılarına hedef olmaktadır" dedi.

"ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN HAİN ODAKLAR EN AĞIR BİÇİMDE CEZALANDIRILACAKTIR"

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, milletimizin birlik ve huzuru için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi hedef alan hain odakları en ağır biçimde cezalandıracaktır. Bu saldırılar karşısında milletçe birlik ve beraberliğimizi, sabır ve vakarımızı muhafaza etmek, terörün varmak istediği hedefe verilecek en doğru cevaptır. Milletimizin, vakur duruşu, sağduyulu tutumu ve basireti ile tüm karanlık planları bozacağına inancım tamdır" dedi.

Yukarı

Business HT×