BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3686 % 0,08
EUR/TRY 34,9510 % -0,19
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3686
% 0,08
34,9510
% -0,19
1,0776
% -0,11
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Üçüncü köprüde tarihi gün

İki kıtayı üçüncü kez buluşturacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde son tabliye bugün eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraberindeki heyet köprü üzerinden yürüdü ve son tabliyenin kaynağını gerçekleştirdi

Üçüncü köprüde tarihi gün
06 03 2016, 16:21

29 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen temel atma töreninden sonra yüksek hızla devam eden köprü inşaatı, bugün düzenlenen törenle tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Binali Yıldırım, köprü üzerinde yürüdükten sonra kısa konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından kaynak işlemi geçildi ve heyet birlikte son tabliyenin kaynağını yaptı. Kaynak sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçiler ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

KÖPRÜDEN İŞÇİLERE 3'ER BİN LİRA İKRAMİYE ÇIKTI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliyenin yerleştirilmesi sonras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile inşaatın yüklenicilerinden olan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen arasında geçen diyalogtan köprü inşaatından çalışan tüm işçilere 3 bin lira ikramiye kararı çıktı. İkramiyeler Ramazan ayından önce işçilerin hesabına yatırılacak.
Erdoğan ile Çeçen arasında yaşanan ikramiye diyaloğu işçilerden büyük destek gördü.

KONUŞMALARDAN SATIRBAŞLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın köprü üzerindeki konuşmasından satırbaşları;

* Biz ilk temeli attığımızda eylem yapıp buralara kadar gelip bizi protesto ettiler. Yapamazsını dediler. O zamanlar sadece köprülerin ayaklarının temellerini atmıştık. Onlar eylemlerini yaparken biz bu ayakları birleştireceğiz dedik. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz.

* Teknik bilgileri Bakanımız açıkladı. Bu büyüklükte başka bir asma köprü dünya üzerinde yok. İnşallah Ağustos ayında tüm köprüleri ve viyadükleri ile açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm zorluklara rağmen zorları kolay kılıcı adımlar atılıyor.

*Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi Avrasya Tüneli bunlardan birisi... Körfez hattındaki köprü de hızla devam ediyor. Bu ay sonunda o da birleşiyor. Biz olayları düşünürken işin ekonomik boyutunu düşünüyoruz. Nakliye maliyetlerindeki düşüşler, trafik kazalarının gerçekleşme ihtimalini de düşürüyoruz. Önce insan demiştik, önce huzur demiştik. Artık bunları teker teker gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

*Bugün son tabliyenin kaynağını gerçekleştirip, Ağustos ayındaki açılışın gayreti içerisinde olacağız. Ve bu işi sıkı tutan tüm yüklenicilere de teşekkür ediyorum.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun köprüdeki konuşmasından satırbaşları;

*Bu gün bir gurur tablosu ile karşı karşıyayız. Emeği geçen herkese ve projede emeği geçen sayın Cumhurbaşkanımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum.
* Yatırımlara ara vermeden sürdüren tek ülke Türkiye... Dünya çapında gerçekleştirdiği projeler ve bu projelerin numunesi olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile gündeme damgasınaı vuruyor.

*Birileri tahrip ederken biz ülkemizi inşa etmeye devam edeceğiz. Asya ile Avrupa artık bir kez daha birleşiyor. Bizim ülkemizde Asya ile Avrupa arasında büyük yolculuğu ile mührünü vuran milletimiz kendi mühendis ve işçileri ile bir kez daha mührünü vuruyor.

*Bu son parçayı koyarken yüeğimize de buluşmaların ilk parçasını koyuyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım köprü üzerinde ilk konuşmayı yapan isim oldu. Konuşmasından satırbaşları şöyle;

*Dünyanın gıptayla izlediği Türkiye'yi cumhuriyetin 100. yılına taşıyacak projeleri gerçekleştiriyoruz. Yavuz Sultan Selim de bunlardan bir tanesi. Bir ilk olma özelliği ise 3 senede dünya üzerinde tamamlanan başka köprü yok.

*Bu köprü de ana yüklenici Türk, yabancı şirketler alt yüklenici olarak bize hizmet verdi. İlk iki köprüde yabancılar yapmıştı. Türk şirketleri taşeron olarak çalışmıştı. Ağustos aynın son günlerinde takdir ettiğimiz bir günde açılışını hep beraber yapacağız.

*İstanbul'un bütün ağır taşıt trafiği bu köprüden geçecek. Diğer şehir içi köprülerde trafik rahatlayacak.

*Marmaray sayesinde araç trafiği azaldı. Bu köprü ile de azalmaya devam edecek.

 

Yukarı

Business HT×