BIST 100 9.684,44 % -0,39
USD/TRY 32,5405 % -0,08
EUR/TRY 34,9540 % 0,29
Piyasalar
9.684,44
% -0,39
32,5405
% -0,08
34,9540
% 0,29
1,0715
% 0,15
45,00
-0,35
2.323,44
% 0,31
87,69
% -0,37
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Facebook’ta yeni dönem: 'Beğen' gitti, 'tepkiler' geldi

Facebook’un Tepkiler (Reactions) özelliği hayata geçti

Facebook’ta yeni dönem: 'Beğen' gitti, 'tepkiler' geldi
TEKNOYO 25 02 2016, 16:33

Sosyal ağ Facebook’un bir süredir üzerinde çalıştığı “Beğenmeme” (Dislike) seçeneği, “Beğen” (Like) botununun içine giren Facebook Tepkiler (Reactions) özelliği ile hayata geçirildi. Facebook, “Beğen” (Like) tuşuna yüklenen 6 farklı anlamla kullanıcılara farklı duygularını ifade etme seçeneği sunan “Tepkiler” özelliği Türkiye dahil tüm dünyadaki kullanıcılara sundu.

“Sizi dinledik ve farklı duygularınızı da ifade etme seçeneği ekledik” denilen sosyal ağdan yapılanresmi açıklamaya göre, Facebook’ta paylaşılan içeriklerin altında yer alan “Beğen” tuşunun üzerine gelindiğinde artık kullanıcılar, duygularını “Beğen”in (Like) yanısıra, “Muhteşem” (Love), “Hahaha”(Haha), “İnanılmaz” (Wow), “Üzgün” (Sad) veya “Kızgın” (Angry) emojileriyle ifade edebiliyor.

Facebook’un “Beğen” tuşuna eklenen 6 farklı emoji ile artık sosyal ağda karşılaştığınız içerik, sayfa, durum güncellemeleri, reklam ve sponsorlu içerikler ile diğer tüm paylaşımları, sadece beğenmek yerine size hissettirdiklerini ’emoji’lerle farklı biçimlerde ifade edebileceksiniz. Her ne kadar yeni buton yerine “Beğen” tuşuna eklenen yeni emojilerle gelmiş olsa da “Tepkiler” özelliği kullanıcılar içingerçek duyguları belirtmede alternatif olacak. 

'BEĞENDİ' YERİNE 'İFADE BIRAKTI'

Hem Web’te hem de mobilde aktif olan Facebook Tepkiler emojilerini kullanmak için Web’te imlecinizi ‘Beğen’ tuşunun üstüne getirmeniz, mobilde ise ‘Beğen’ tuşu üzerinden basılı tutmanız yeterli oluyor. Bu işlemi yaptığınızda, ifade etmek istediğiniz duyguya göre 6 yeni emoji karşınıza çıkıyor.

Facebook’ta aktif olan ‘Tepkiler’ seçeneği ile artık, sosyal ağlardaki paylaşım bağlantıları da “Beğendi” yerine, “İfade bıraktı” şeklinde görüntülenmeye başlandı. Facebook yönetimi, “Beğen” dışındaki alternatifleri riskli olarak gördüğü için olumsuz ifadeleri de kapsayan yeni seçeneklerde, kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği, görünür bir şekilde sunmama yoluna gidiyor.

"MAALESEF HER ANIMIZ İYİ DEĞİL!'

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçen yıl “Maalesef hayatımızdaki her an, iyi anlarımızdan oluşmuyor!”diyerek, kullanıcılardan gelen yoğun talep sonrasında “Beğen” dışında duyguların ifade edilebilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurmuştu. Geçen yılın eylül ayında testlerine başlanılan bu özellik, artık tüm dünyadaki1.5 milyarı aşkın Facebook kullanıcısı için aktif olarak sunulmuş oldu.

Olumlu ifadelere dayalı sosyal medya deneyimine odaklanan Facebook’ta kullanıcılara olumsuz ifadelerini de belirtme seçeneği sunan “Facebook Tepkiler” özelliğinin, paylaşımları ve özellikle de sosyal ağdaki etkileşimleri nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Yukarı

Business HT×