BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4794 % -0,27
EUR/TRY 34,9391 % 0,25
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4801
% -0,27
34,9225
% 0,20
1,0731
% 0,30
44,89
-0,46
2.332,98
% 0,73
89,18
% 1,32
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İş dünyasından saldırı sonrası ilk tepkiler

Ankara'daki saldırıya ilişkin iş dünyası temsilcileri de açıklama yaptı

İş dünyasından saldırı sonrası ilk tepkiler
AA 17 02 2016, 23:28

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısını gerçekleştirenleri ve terörü araç olarak görenleri şiddetle kınayarak, lanetlediklerini ifade etti.

Saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir. Akşam saatlerinde Ankara'nın göbeğinde meydana gelen hain saldırı hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu saldırılar karşısında millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır."

Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası adına saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini ifade etti. - Brüksel programı iptal edildi Açıklamada ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Brüksel'de gerçekleştirilmesi planlanan, TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından organize edilen Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu ile TOBB Brüksel Temsilciliği'nin açılış programının, terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği de bildirildi.

İTO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ise Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu saldırı cana kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman Ordumuzun yanındayız.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Yukarı

Business HT×