BIST 100 9.717,14 % -0,05
USD/TRY 32,5417 % -0,08
EUR/TRY 34,9071 % 0,15
Piyasalar
9.717,98
% -0,04
32,5427
% -0,08
34,9049
% 0,15
1,0699
% 0,00
45,00
-0,35
2.323,75
% 0,33
88,04
% 0,02
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Siyaset ve iş dünyasının taziyeleri

İş insanı Mustafa Koç'un vefat etmesi üzerine siyaset ve iş dünyasının önemli temsilcileri taziye mesajı yayınladı

Siyaset ve iş dünyasının taziyeleri
BUSINESSHT 21 01 2016, 14:01

İş insanı Mustafa Koç'un vefat etmesi üzerine siyaset ve iş dünyasının önemli temsilcileri taziyelerini iletti. 

Koç'un hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından iş dünyasından çok sayıda temsilci Amerikan Hastanesi'ne giderken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, aileyi telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Vefat haberinin alınmasının ardından siyasiler Twitter'dan da taziye mesajlarını paylaştı. 

Numan Kurtulmuş, "Türk İş dünyasının önemli isimlerinden Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" paylaşımında bulundu. Yalçın Akdoğan ise "Mustafa Koç'un vefatı Türk iş dünyası için büyük kayıptır.Kendisine Allah'tan rahmet, Koç ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi. 

İş dünyasının temsilcileri de taziye mesajları yayınladı. 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye, tüm girişimcilere rol model olan, on binlerce insanın evine ekmek götürmesine vesile olan, ekonomimizin en önemli aktörlerinden birisini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük" ifadelerini kullandı.

Güler Sabancı, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında, şunları kaydetti: "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç’un vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç'un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır."

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da "DEİK Yönetim Kurulu eski Üyesi ve Türkiye - ABD İş Konseyi TAİK eski Başkanı, ülkemizin önde gelen iş adamlarından sayın Mustafa Koç'un vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere, tüm Koç Holding camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı ise iş dünyasının ve toplumsal hayatın değerli ismi Mustafa Koç'u genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Çuhacı, şunları ifade etti: "Koç Holding gibi bir emaneti teslim alarak uluslararası ölçekte Türkiye’nin gururu haline getiren Koç ailesinin üçüncü nesil başarılı iş adamı Mustafa Koç'u, hem iş yaşamındaki başarıları hem de sosyal hayata katkılarıyla her zaman anımsayacağız. İşteki başarısının yanı sıra kazandıklarını Türkiye ile paylaşmayı hedefleyen Koç Grubunun sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Mustafa Koç, yaptıklarından çok daha fazlasını yapmak istiyordu. Sadece Mustafa Koç'u değil onun ülkemize kazandırmak istediklerini de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz."

TÜSİAD'DAN AÇIKLAMA

TÜSİAD açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik.

TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu’nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD’ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir.

Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç’un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz. Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi’ne, tüm Türkiye’ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise "Hayatının baharında ve en verimli çağında, bugün dahi ülkesinin tanıtımı için Davos'a gidecekken Hakk'a yürüyen Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Koç camiasına sabırlar diliyorum" diye konuştu.  

İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un çok erken yaşta vefatından derin üzüntü duydum.  Özel sektörümüzün en köklü kuruluşlarından Koç Holding’in yöneticisi olarak kendisinin Türk sanayisinin gelişimi için yaptığı katkıları her zaman özlemle ve minnetle anacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Koç ailesi olmak üzere iş dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo: "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un beklenmedik vefat haberiyle şoke oldum.  Başta Türk sanayisi olmak üzere ülkemiz Mustafa Koç ile birlikte çok önemli bir değerini kaybetti. Erken yaşta aramızdan ayrılan merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, iş dünyamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum"

Yukarı

Business HT×