BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Teknoloji pazarında yaprak dökümü sürüyor: Gold iflas erteleme istedi

Türkiye’nin en eski teknoloji perakende zincirlerinden olan, Gold Bilgisayar adıyla tanınan Gold Group için iflas çanları çalıyor

Teknoloji pazarında yaprak dökümü sürüyor: Gold iflas erteleme istedi
HABERTÜRK 07 01 2016, 17:35

Gold, Gold Teknoloji Marketleri ve diğer iştirakleriyle iflas ertelemeye gitmek üzere mahkemeye başvuru yapıldı ve mahkeme bu şirketlere denetçi kayyum atanmasına karar verdi.

Gold Group Türkiye’de Gold Teknoloji Marketleri ile birlikte Hızlıal.com (Trend Mağazacılık ve İnternet Hizmetleri), Metro Elektronik, GSA Saat, Pegasus Bilgi Teknolojileri, GTA Tekstil ve Nova Elektronik marka ve şirketleriyle e-ticaret, bilişim, elektronik, tekstil ve aksesuar alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin iflas erteleme için mahkemeye başvurduğu iletilen markalar arasında Hızlıal.com ve Gold Teknoloji Marketleri yer alıyor. Ayrıca adı geçen firmalar arasında GSA Saat ve Metro Elektronik de yer alıyor.

ŞİRKETLER ÇALIŞAMAZ NOKTADA

Gold Group şirketlerinin ya da Türkiye’de herhangi bir şirketin iflas ertelemeye gitmiş olmasının ön koşulları arasında şirketin batık olması ve inandırıcı bir iyileştirme projesinin olduğunu ileri sürülebilmesi yer alıyor. Gold’un yüklü miktardaki bir alacağının bir süredir ödenmemesi nedeniyle ilgili şirketleri de çalışamaz noktada.

İflas erteleme talebinde bulunması ise şirketlerin iflastan kurtulmak için süre istemiş olduğu anlamına geliyor. Zira bu sürede şirketin amme alacakları da dahil şirkete aleyhte açılan neredeyse tüm icralar durmuş oluyor. Bu süreçte mali durumunu düzeltebilmesi için bir proje gösteren Gold’un iyileştirilmesi sırasında, yönetim ve denetim yapmak ve malvarlığını korumak amacıyla mahkeme tarafından bağımsız bir kayyum atanıyor.

Gold Group iştiraklerinin iflas ertelemeye gitmiş olması iflas ettikleri anlamına gelmiyor ancak şirketin ciddi bir bunalımda olduğunu doğruluyor. İflas ertelemede adı geçen şirketlerden biri olan Hızlıal.com geçtiğimiz Eylül ayında Japonya merkezli bir grupla yatırım görüşmeleri yapıyordu.

TÜRKİYE'DEKİ TEKNOLOJİ MARKETLERİNİN DURUMU PARLAK DEĞİL

Daha önceden de Best Buy, Ankara ve İzmir’de olmak üzere iki farklı mağaza açmış, 1 yıl sonra tüm mağazalarını kapatarak Türkiye pazarına elveda etmişti. Daha sonra ise Avrupa’nın en büyük teknoloji perakendecilerinden Darty ve Electro World Türkiye’ye agresif bir büyümeyle geldi. Ancak planladıkları başarıyı elde edemeyen şirketleri yerli teknoloji perakendecisi Bimeks satın aldı.

Pazardaki yabancı oyuncu olarak Türkiye’de sadece Media Markt bulunuyor. Ancak ekonomide yaşanan gelişmeler Türkiye’de bulunan tüm perakende şirketlerini zorluyor. Yaşanan sıkıntılar nedene ile şirketler geçtiğimiz yıl mevcut mağazalarını kapatarak ufakta olsa küçülmeye başlamışlardı. 2014 yılında Türkiye’de toplam 658 mağaza bulunuyordu. Ancak bu rakam 2015 ortası itibariyle 615’e kadar geriledi.

Yukarı

Business HT×