BIST 100 9.002,52 % 2,22
USD/TRY 32,3291 % 0,11
EUR/TRY 35,0693 % 0,00
Piyasalar
9.002,52
% 2,22
32,3291
% 0,11
35,0693
% 0,00
1,0788
% -0,36
47,62
-0,31
2.208,98
% 0,65
87,28
% 1,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "MİT tırları" soruşturması kapsamında tutuklandı

Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı
AA 27 11 2015, 06:31

"MİT tırları" soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

"Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek", "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" ve ''Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iki gazeteciye yöneltilen suçlar arasında.

"CASUS, HAİN, KAHRAMAN DEĞİL, GAZETECİYİZ"

Dündar ve Gül, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdikleri gerekçesiyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan'daki saat 16:00 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı'na gitmişti.

Adliye girişinde bir açıklama yapan Dündar, gazeteciliği, halkın haber alma hakkını savunmaya geldiklerini söyleyerek "Casuslukla suçlanıyoruz. 'Vatana ihanet' olduğunu söyledi Cumhurbaşkanı. Bizler casus, hain, kahraman değiliz, gazeteciyiz. Burada yapılan baştan sona gazetecilik faaliyetidir" demişti.

"BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK" DEMİŞTİ.

Can Dündar ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Cumhuriyet Gazetesi hakkında dava açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT'e ait TIR'lara ilişkin görüntülerin yayınlanmasının bir yerde "ajanlık ve casusluk faaliyeti olduğunu" söylemişti.

Haziran ayında TRT yayınına katılan Erdoğan, "Bunlarla ilgili avukatıma talimatı verdim, davayı anında açtım. Bu haberi özel haber olarak yapan kişi de öyle zannediyorum ki bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu" demişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinde, Hatay ve Adana'da durdurulan MİT'e ait yardım tırlarıyla ilgili 29 Mayıs'ta yayımlanan fotoğraflı haber üzerine, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapma" suçlarından, Dündar ve Gül hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılığın talebi üzerine nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu da 2 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Yukarı

Business HT×