BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5717 % 0,01
EUR/TRY 34,9076 % 0,16
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5717
% 0,01
34,9076
% 0,16
1,0697
% -0,02
45,35
0,00
2.317,13
% 0,04
88,02
% -0,45
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Paris saldırganlarından biri yaşıyor olabilir

Fransız polisi, Paris'i kana bulayan saldırıları düzenleyenlerden birinin halen yaşadığını belirterek zanlının fotoğrafını ve kimlik bilgilerini paylaştı.

Paris saldırganlarından biri yaşıyor olabilir
AA 15 11 2015, 21:23

Fransa tarihinin en büyük saldırısında detaylar yavaş yavaş netleşiyor. Son olarak Fransız güvenlik güçleri, saldırının zanlılarından birinin fotoğrafını ve kimlik bilgilerini yayınlayarak, halktan bu şahsı gördükleri takdirde en yakın güvenlik gücüne bildirmelerini istedi.

Polis açıklamasında, Abdeslam Salah isimli şahsın 1.75 metre boyunda ve kahve rengi gözlü olduğu belirtilerek, zanlının 15 Eylül 1989 Belçika Brüksel doğumlu olduğunu belirtti.

Zanlı için “oldukça tehlikeli” uyarısı yapılırken bu şahsı görenlerden, terör saldırıları sonrası acil oluşturulan "197" numaralı telefon hattını aramaları ve kendilerinin kesinlikle herhangi bir müdahalede bulunmamaları istendi.

SALDIRIYI ÜÇ KARDEŞ Mİ DÜZENLEDİ?

Fransız medyasında yer alan haberlere göre saldırıya Salah'ın iki kardeşi daha dâhil oldu. Kardeşlerden birinin terör saldırıları sırasında öldüğü, diğerinin ise Belçika polisinin operasyonunda Brüksel'de gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltındaki kardeşin terör saldırılarında yer alıp almadığı ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Saldırıda yer alan diğer bir saldırganın adının ise Bilal Hadfi olduğu belirtildi. Hadfi'nin Belçika'da yaşadığı ve bir süre de Suriye'de bulunduğu iddia edildi..

BATACLAN KATİLİ TESPİT EDİLDİ

Polis, sabah saatlerinde de 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonundaki saldırganlardan birinin kimliğini tespit etmişti. 29 yaşındaki Omar Ismail Mostefai’nin Paris doğumlu olduğu açıklandı. Saldırganın babası ve 34 yaşındaki ağabeyi gözaltına alındı. Mostefai’nin kimliği parmak iziyle bulunduğunu açıklayan polis, kendisine karşı daha önce herhangi bir ‘terör’ suçlaması ya da soruşturması bulunmadığını söyledi.

ÜZERİNDEN SURİYE PASAPORTU ÇIKTI

 

Stadyum yakınında intihar saldırısı düzenleyen Suriye pasaportlı Ahmed Almuhamed ise kimliği ilk tespit edilendi. Resmi kaynaklara göre 25 yaşındaki intihar bombacısı, 3 Ekim'de Yunanistan'a girdi ve bir kaç gün kaldıktan sonra 7 Ekim'de Sırbistan sınırına geldi. Saldırganın sığınma talebi Sırp yetkililer tarafından reddedildi. Sırp Blic gazetesinin haberine göre Almuhamed, Sırbistan, Macaristan ve Avusturya'dan sonra Paris'e geldi.

Fransız polisi ayrıca diğer kimliği belirlenen diğer iki saldırgandan birinin Mısır, diğerinin Fransa pasaportu taşıdığını açıklamıştı.

ÖLÜ SAYISI EN AZ 132

Paris'i cuma akşamı kana bulayan art arda gerçekleşen saldırılarda toplamda 132 kişi hayatını kaybetti, en az 350 kişi yaralandı.

IŞİD “Patlayıcı kemerler takan ve suikast tüfekleri taşıyan sekiz kardeşimiz Haçlı Fransa’ya mübarek saldırıları gerçekleştirdi” ifadesinin de bulunduğu bir açıklama yayınlayarak Fransa'daki saldırıları üstlendi.

Yetkililer, Fransa topraklarındaki ilk intihar saldırılarıyla ilgili olarak Belçika, Yunanistan ve Almanya’da saldırının planlayıcısı olduğundan şüphelenen kişileri arıyor.

Yukarı

Business HT×