BIST 100 9.042,42 % 2,68
USD/TRY 32,3297 % 0,12
EUR/TRY 35,0882 % 0,05
Piyasalar
9.041,86
% 2,67
32,3297
% 0,12
35,0882
% 0,05
1,0794
% -0,31
47,68
-0,25
2.209,90
% 0,69
87,28
% 1,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Paris'te hayatını kaybedenler 132'ye yükseldi

Paris'teki saldırılarda ölü sayısı 132'ye yükseldi. En az 350 de yaralı var.

Fransız savcılığı saldırılarda 129 kişinin öldüğünü açıkladı
AA 14 11 2015, 00:27

Fransa'nın başkenti Paris, cuma gecesi hem bombalı ve silahlı saldırıların hem de rehine eyleminin hedefi oldu.

Saldırılar, Paris'in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ve stad yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti.

Fransız haber ajansı AFP'nin hastane kaynaklarına dayandırdığı haberine göre durumu ağır olan 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 132'ye yükseldi.

Son olarak Fransız savcı Francois Molin, 129 kişinin hayatını kaybettiğini ve 352 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Yaralılardan 99'unun durumu kritikti. Daha önce saldırıların arkasında IŞİD olduğunu ve ülke içerisinden destek aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Hollande, 'Bu bir savaş ilânıdır' demişti. 

Hollande'ın ardından yazılı açıklama yapan IŞİD de saldırıları üstlendi ve hava operasyonlarının devam etmesi durumunda Fransa'nın öncelikli hedef olacağını söyledi.

Olaya karşıan 8 saldırgan olduğu ve hepsinin etkisiz hâle geldiği açıklandı.

Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal eden Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün Elysee Sarayı’nda Savunma Konseyi'ni toplayacak.

Paris’i kana bulayan saldırılarda en fazla can kaybı, 87 kişinin öldüğü Bataclan konser salonunda yaşandı. Polis, konser salonu içindekileri rehin alan saldırganları ölü ele geçirdi.

Stade de France bölgesinde ise Fransa-Almanya futbol maçı oynandığı sırada iki intihar eylemcisi, üzerindeki bombaları patlatarak can verirken, saldırıda en az 5 kişinin öldüğü belirtildi.

FRANSIZ POLİSİ: TÜM SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ 

Fransız polisi Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili bazı detayları açıkladı.

Paris Emniyet Müdürü, saldırganların iki gruba ayrıldığını, bir grubun stadyum yakınında eylem gerçekleştirirken diğer grubun da hemen hemen aynı dakikalarda lokanta ve konser salonunda katliam gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bataclan Konser Salonu'ndaki militanlardan birinin polisler gelmeden önce belindeki bombayı patlatarak 4 kişiyi daha öldürdüğünü açıklayan Paris Emniyet Müdürü, tüm saldırganların öldürüldüğünü ancak araştırmaların devam ettiğini belirtti.

HOLLANDE: ACIMASIZ OLACAĞIZ

Cuma gecesi olayın hemen ardından yetkililerle birlikte yaklaşık 100 kişinin öldüğü Bataclan Konser Salonu'na giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gördükleri karşısında şoke olduğunu söyledi. Hollande, "Çok sayıda ağır yaralı var. Gördüklerim karşısında şoke oldum. Bu manzaraya cevabımız acımasız olacak"

OLAĞAN ÜSTÜ HÂL, SINIR KAPAMA VE ÜÇ GÜNLÜK YAS

Fransa'da bakanlar kurulu, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplandı.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, ülkede olağanüstü hâl ilân etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı.Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande'ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı.

Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

Ülkede ayrıca üç gün yas ilân edildi.

OKULLAR KAPALI, TOPLANTI VE GÖSTERİLER ERTELENDİ

Sınırların kapatılma kararı ile birlikte hafta sonu planlanan okul gezileri iptal edildi. Okul ve üniversite binaları yarın kapalı kalırken, konserler ve diğer gösteriler ertelendi.

Yine alınan önlemler çerçevesinde tehlikeli ve tehdit olarak görülen kişiler, doğrudan mahkemeye çağrılabilecek. Yarınki toplantı ve gösteriler güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, şüpheli kişilerin evleri mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından aranabilecek.  

 

Yukarı

Business HT×