BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,4322 % 0,27
EUR/TRY 35,0134 % -0,01
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,4322
% 0,27
35,0143
% -0,01
1,0784
% -0,04
47,65
-0,28
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Davutoğlu balkondan birleştirici mesajlar verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında birleştirici mesajlar verdi

Davutoğlu balkondan birleştirici mesajlar verdi
HABERTÜRK 02 11 2015, 06:44

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. Davutoğlu'nun konuşmasında birleştirici mesajlar verirken, "2002 ruhu"na atıf yapması dikkat çekti. Davutoğlu, yeni Türkiye ve yeni anayasa vurgusu yaptığı konuşmasında, "Demokrasiden, adaletten, şefkatten, hukuktan bir adım geriye gidilmeyecektir" dedi.

81 vilayetimizde coşkuyla demokrasi bayramı yapan vatandaşlarımı selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bu demokrasi kürsüsünden 71 milyon vatandaşımızın bütününe selamlarımızı, muhabbetlerimizi sunuyoruz. 

Kurucu genel başkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir demokrasi ve uzlaşma şölenine çevirdiği bu balkondan büyük bir onur duyuyorum. 

81 vilayetimize selam olsun. Konya'ndan Cumhuriyet başkantine geldik, size Hz. Mevlana'dan selamlar getirdik.

Dünyanın dört bir yanında bizleri ekranları başında gözyaşlarıyla dualarla izleyen gönüldaşlarımıza selamlar olsun. Gözlerini bu mübarek ülkeye Türkiye Cumhuriyeti'ne çeviren milyonlarca Türkiye sevdalısına selam olsun. 

1,5 milyarlık İslam alemine selam olsun. Bu partinin kurucu genel başkanına, Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha selam ediyorum. 

2001 yılından bu yana bu hareketin içinde bulunmuş tüm gönüldaşlarıma selam ediyorum. Bütün vatandaşlarıma selam ediyorum. Şükranlarımız sunuyorum. Tercihleri ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımız bir demokrasi destanı yazdılar. Yürekli sandık müşahitlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. 

Sizler iradenize sahip çıkarak, sandığı, barışı, kardeşliği seçtiniz. Barışı hakim kılmak için iradenizi kullandınız, o ak pusulada oy veren ak ellerinize teşekkür ediyorum. 

2002'den bu yana sahip çıktığınız partinize, evlatlarınıza her zamanki gibi yine sahip çıktınız. Biz var olduğumuz sürece AK Parti de var olacak dediniz.

Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz. Kıyamete kadar burada olacağız dediniz. 

Eski Türkiye'nin zihniyetini, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz. 780 bin kilometrenin tamamında oyları artırarak "tek başına, iş başına" dediniz. Seherle birlikte iş başına diyoruz. Allah sizlerden razı olsun. 

Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun hedefi haline geldi. Birileri AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını istemeyerek bir takım komploları oyuna koydular. 

Milletin iradesine saygımız sonsuzdur dedik. Milleti hükümetsiz bırakmayacağız, Türkiye'yi 2023 hedeflerine götüreceğiz dedik. 

İşte AK Parti'nin tek bir derdi vardır. Türkiye'yi daha güçlü, daha istikrarlı, daha müreffeh bir yer haline getirmek. Türkiye şu andan itibaren yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır. Büyük rüyaları hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız. Milletimiz çözüm, istikrar istediğini açıkça ortaya koymuştur. Demokrasiden, adaletten, şefkatten, hukuktan bir adım geriye gidilmeyecektir. 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır.

Türkiye daha güzel, daha muktedir olacaktır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek, Türkiye büyümeye, gelişmeye devam edecektir. Buna destek veren herkese minnet ve şükranlarımı birkez daha ifade ediyorum. Türkiye'yi her türlü çatışmadan, gerilimden çıkaracağız. Sandıkta ne istediğini açıkça söyleyen vatandaşlarımız müsterih olsun.

Her zaman olduğu gibi coşkuyu vakarla yaşayacaksınız. Bizi barına basan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün bu seçimde yenilen yoktur, bu seçimde Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır,  hiç kimse yenilmemiştir. Bütün vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar. Verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yılda yansıyacaktır.

7 Haziran'da buradaydık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağımızı söylemiştik. Bizler hep buradayız. Her seçim sonrasında yeni bir zaferi hep beraber kutlayacağız. 

Milletimizin mesajını aldık dedik, gereğini yapacağız dedik. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururuyla karşınızdayım. 

Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler milletten almıştır. Bu zafer 78 milyonunundur. kazanan gençlerdir, kadınlardır, memurlardır, işçilerdir, emeklilerdir, kazanan 78 milyondur.

Bugünün kazananı yoksullardır, kimsesizlerdir, kısık seslerdir. Bugün sandıktan çıkan sonuç adaletin, barışın, istikrarın zaferidir. Bugün sadece AK Parti değil, AK Parti'ye gönül verenler değil, bütün Türkiye, geleceğimiz, umudumuz, gelecek nesil kazanmıştır. Bu aziz millet her türlü kutuplaşmaya, gerginliğe son koymuştur. 

Hiç merak etmeyin biz mesajınızı aldık. 7 Haziran'da söylemek istediklerinizi aldık. Sizlere seçimi kazanmış AK Parti'nin genel başkanı olarak değil, 78 milyonun başbakanı olarak hitap ediyorum.

Herkesi kucaklayacağız. Bu topraklara sevgi tohumları ekeceğiz. Sevgi çınarları büyüteceğiz, 78 milyonu kardeş, dost kılacağız.

AK Parti 7 bölgenin, 81 ilin her yerin tek ve muzaffer partisidir. 63 ilde birinci olduk, diğer illerde büyük zaferler kazandık. Bütün vatandaşlarımızın haklarını ayrım gözetmeden korumaya kararlıyız. Demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını kimse düşünmesin. Türkiye'nin bütün kimliklerinin Türkünün, Kürdünün, Çerkezinin, Sünninin, Alevinin teminatı olmaya, her meselenin çözümünin iradesi olmaya devam edeceğiz. Özgürlüğü de, güvenliği de teminat altına alan yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın düşünce ve fikir özgürlüğü, can ve mal güvenliği teminatımız altındadır. 

Bu yolda koşmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye'nin antidemokrati uygulamalarını toprağa gömmeye devam edeceğiz. Hz. Mevlana'nın dediği gibi bu yeni bir milattır. Bugün 2002 devriminin yeniden tescil edilmesidir. 

İlk günkü aşka haydi bismillah diyoruz, yarından itibaren tek başına iş başına diyoruz. Aziz milletimize taahhütte bulunuyoruz. 

Yeni Türkiye düşmanlarının planladıkları kumpas bugün bir daha düşmüştür. 7 Haziran'dan bu yana dediğimiz gibi, 1 Kasım seçimleri yeni Türkiye'nin referandumuydu. Bugün eski Türkiye'nin karanlığı ile yeni Türkiye'nin aydınlığı arasında seçim yaptık. Eski Türkiye bugün yerin 7 kat altına gömülmüştür. Yeni Türkiye 2023'e doğru inşa edilecektir. 

13 yıldır Türkiye'nin omurgası olan AK Parti milletin zihni, milletin yüreği, milletin ta kendisi olmuştur. Blok siyaseti demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür. Terör siyaseti diz çökmüştür, hayır siyaseti evet diyen millet tarafından yenilgiye uğratılmıştır. 

Bugün toplum mühendisleri, medya baronları sandığa gömülmüştür. Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum, artık enerjinizi Türkiye'nin çıkarları için harcayın. Artık bu gömleğin dar geldiği apaçık ortadadır. Herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni Türkiye için kolları sıvayalım. Her iki kişiden birinin oyunu alan iktidar partisinin genel başkanı olarak, sağlıklı seçim sistemi için, şeffaf bir hükümet yapılanması için, Meclis'e giren bütün partilere yerli ve milli anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. 

Sizlerle bir kez daha gurur duyduğumu belirtmek isterim. Biliyoruz ki Allah'tan başka zafer sahibi yoktur. Fani olduğumuzun farkındayız. Bu ak davayı asla kibirle kirletmedik, bundan sonra da asla bu kapıdan içeriye girmesine izin vermeyeceğiz. 

Kampanya süreci boyunca istemeden kalbini kırdığımız, gücendirdiğimiz tek bir kardeşimiz varsa hakkını helal etsin. Önümüzdeki 4 yılda emanetinize sahip çıkacağız.

Bu hareketin en alt  kademesinden, en üst kademesine kadar selamlarımı gönderiyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti kadrolarının 2001'den bu yana emek veren bütün büyüklerimize, teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. 

Yukarı

Business HT×