BIST 100 9.122,80 % 0,47
USD/TRY 32,3870 % 0,13
EUR/TRY 35,0455 % 0,08
Piyasalar
9.120,30
% 0,44
32,3887
% 0,14
35,0481
% 0,09
1,0797
% 0,08
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Arınç: Heyecanımı kaybettim, sevgim azaldı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklamalar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklamalar
BUSINESSHT 24 10 2015, 14:55

AK Pati'ui kuran üç kişilik kadroda yer alan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasete karşı heyacanının kaybettiğini, birlikte siyaset yaptığı bazılarına sevgisinin azaldığını söyledi.

CNN Türk'e konuşan Arınç, "Heyecanımı kaybettiğimi söyleyebilirim. Birilerine karşı sevgim biraz azalmış olabilir" dedi. Arınç, "Burada bir azalma olduysa, kabahatin kimde olduğu önemli değil. Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"Benim muhatabım partimizin genel başkanıdır. Kendime göre sebeplerimi ifade ettim, özür diledim, beni bağışlamalarını söyledim" diye Arınç, "Partide aktif bir göreve hayır dedim. Bir gece 12’den 4’e kadar görüşmemiz oldu. Bana hak verdi" dedi.

Arınç, iki yıldır TRT ve AA tarafından ambargolu olduğunu söyledi ve ekledi: "İki yıldan bu yana kendi sorumlu olduğum TRT’de, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kişi televizyona çıkmayacak, ne söyleyeceği belli olmaz diye bana ambargo uygulanıyor. Ben niye tehlikeli bir insanım, üzerime soru işareti koymaya utanmıyor musunuz? Kendi sorumlu olduğum TRT'de ve Anadolu Ajansı'nda Bülent Arınç'ın ambargolu olması hicrandır".

BAHÇELİ'NİN 5.PARTİ İDDİASI

Arınç MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 5. parti iddialarını da cevapladı: "Ben bu tür şeylere zarf atma diye tabir ederim. Aslı astarı olmayan şeyler üzerinde bir spekülasyon başlar. Önemli buldum. Dedim ki ben böyle bir toplantıya katılmadım. Bunu da yazabilirsiniz.

Beni tanıyanlar bilirler, darbe oldu parti kapandı. Özal partisini kurdu. Kurmadan önce de Korkut Özal, yine İsmail Özdağlar bana haber gönderdi. Dedi ki milli selamet dönemi bitti. Seni de seviyoruz, gel bu partiye katıl, il başkanı ol arkadan da milletvekili olursun.

Ben onlara dedim ki, hayır, Erbakan Hoca ANAP'a gitse ben gitmem. Ben partimde kalırım. Hayatımda kırık bir çizgi yoktur. Aralara sapmadım, düşe kalka ama dosdoğru gittim. Ama ben siyasette ilkeli olmayı dürüst olmayı her zaman kendime prensip edildim.

Şimdi de AK Parti sonrası ve AK Parti içerisinden yeni parti çıkarmak isteyenlere her zaman karşı duran biriyim. Erkan Mumcu partiden ayrıldı, hem partimizden hem CHP'den bazı vekilleri aldı grup kurdu. Erkan Mumcu'yu partiye getiren ben değilim. Ona rağmen partimiz dimdik kaldı."

Yukarı

Business HT×