BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Yatırımcıların ders alabileceği 8 Star Wars sözü

İşte yatırımcılığa ve Wall Street'e uygulanabilecek sekiz “Star Wars” repliği

İşte yatırımcılığa ve Wall Street'e uygulanabilecek sekiz “Star Wars” repliği
MARKETWATCH 21 10 2015, 17:49

Eğer geçtiğimiz birkaç gündür bir çöp sıkıştırıcısının içinde tıkılı kalmadıysanız, siz de “Star Wars” tanıtım çılgınlığının, tıpkı Han Solo gibi, çoktan Kessel Run'ı 12 parsekten daha azda yaptığını biliyorsunuzdur.

Ya da konunun yabancısı birinin ifadesiyle söylemek gerekirse, sadece bir gün olmasına rağmen, uzay serisinin gelecek bölümünün fragmanı YouTube'da çoktan 10 milyon kez izlenerek zirveye çıktı. “Star Wars: Güç Uyanıyor” filminin gösterime girmesine hala iki ay var; ancak bu durum serinin hayranlarının çıldırmasını ve film bileti satan sitelerin çökmesini engellemiyor.

Yıllar boyunca, şu anda Walt Disney'in sahipliğini yaptığı efsanevi franchise, galaksileri hem yakından, hem de çok çok uzaklardan aşarak gelen bir çok alıntıya kaynak oldu.

İşte yatırımcılığa ve Wall Street'e uygulanabilecek sekiz “Star Wars” repliği:

“Macera. Heyecan. Bir Jedi bunlara istek duymaz” — Yoda

Uzun dönem yatırımcıları da öyle. Borsanın kötü sallantılarından zevk almayı risk seven günlük işlemcilere bırakın. Konu birikim yapmak olduğunda sıkıcılık genelde güzel bir şeydir.

“Kim daha ahmaktır, ahmak olan mı, yoksa onu izleyen mi?” — Ben Obi-Wan Kenobi

Profesyonellerin -ve hatta medyanın- piyasa hakkında ne söylediklerine dikkat etmek muhtemelen iyi bir fikir. Körü körüne tavsiyelerine uymak ise, ışın kılıcının yanlış tarafıyla oynamanızla eş değer.

“Bu bir tuzak!” — Amiral Ackbar

Bu söz ne zaman borsaya uymuyor ki? Geçmiş performansları gelecek kazançlar için bir ölçü olarak kullanın. Kazandıklarınızı satarak. Kaybettiklerinize ekleyerek. Bir sonraki hamlenizi yapmadan önce "yakışıklı" amirali düşünün.

“Hedefe kitlenin.”— Davish Krail

Planınızı yapın ve ona sadık kalın. Elbette başarısız olursanız Karanlık Lord tarafından vurularak öldürülmezsiniz, ama başarmak istediğiniz asıl şeyden fazla uzaklaşırsanız birkaç yıla kendinizi emekliliği geri itmelemeye çalışırken bulabilirsiniz.

“Bunu beni etkilemek için yapmak zorunda değilsin.” — Prenses Leia

Yavaş ama istikrarlı olan yarışı kazanır. Bir yeniyetmenin üç haneli kazançlar elde ediyor olması, sizin kazanç peşinde koşmak için rahatsız edici düzeylerde risk almanızı gerektirmez.

“Savunma silahlarını indirmekle akılsızca davrandın.”— Darth Vader

Tıpkı Las Vegas'ta olduğu gibi, kaybetmekte sakınca görmediğiniz kadarından fazla sermayeyle büyük riskler almayın. Ana kapılarak konfor alanınızın sınırları dışında pusuda bekleyen tehlikelere kendinizi maruz bırakmayın.

“Tuhaf bir bilgisayara güvenmemek gerektiğini biliyor olmalısın.”— C3PO

Bu, Michael Lewis'in yüksek frekanslı alım-satım üzerine yazdığı, ve oyuncuları hukukun sınırlarını bulandıran insafsız finansal yırtıcılar olarak tasvir ettiği kitabın başlığı olabilirmiş.

“Bundan daha sefil bir pislik yuvası ve kötülük bulamazsın. Dikkatli olmalıyız.”— Ben Obi-Wan Kenobi

Serbest fonlar? Mos Eisley'de vurulabilirsiniz, ama en azından yönetim ücreti için “2 ve 20”lik (2 and 20) ödeme yapmak zorunda kalmazsınız.

Yukarı

Business HT×