BIST 100 9.917,03 % 2,06
USD/TRY 32,4655 % -0,22
EUR/TRY 34,7355 % -0,68
Piyasalar
9.918,24
% 2,07
32,4655
% -0,22
34,7355
% -0,68
1,0690
% -0,37
44,70
-0,19
2.334,91
% 0,10
88,82
% -0,19
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Esad, Putin ile Moskova'da görüştü

Suriye Devlet Başkanı Esad Moskova'da Rusya lideri Putin'le görüştü. Görüşmede Rusya'nın Suriye'yi hem askeri hem siyasi alanda destekleyeceği belirtildi

Esad, Putin ile Moskova'da görüştü
DHA 21 10 2015, 09:45

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, 20 Ekim'de Rus lider Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya geldi. Ziyaret, Esad'ın Suriye'deki savaşın ardından ilk yurt dışı ziyareti oldu.

Yapılan yazılı açıklamada Putin'in şu sözlerine yer verildi:

"Ülkenizdeki dramatik duruma bakmaksızın bizim ricamıza uyup Rusya'ya geldiniz.
Sizin ricanız üzerine bir karar aldık ve Suriye halkına uluslararası terörle mücadelede etkili yardım etmeye çalışıyoruz. Suriye halkı neredeyse tek başına mücadele ediyor, uluslararası teröre karşı geliyor, ciddi kayıplar veriyor, fakat son zamanlar bu mücadelede olumlu ciddi sonuçlara ulaşıyor."

ESKİ SOVYET ÜLKELERİNDEN 4 BİN SAVAŞÇI

Uluslararası terörizmin Yakın Doğu'daki toprakları kontrolü altına alma ve bölgedeki durumun istikrarını bozma çabalarının birçok ülkede olduğu gibi Rusya'yı da endişelendirdiğini söyleyen Rus lider, eski Sovyetler Birliği ülkelerinden gelip Suriye rejimine karşı savaşanların sayısının 4 bine ulaştığının altını çizdi.

Bu savaşçıların askeri deneyime ulaşıp Rusya'ya dönmelerine izin vermeyeceklerini söyleyen Putin, Suriye'de krizin uzun vadeli çözümüne tüm siyasi güçlerin ve dini grupların katılımıyla ulaşılabileceğini belirtti.

"Suriye bizim dostumuzdur" diyen Putin, son sözün Suriye halkına ait olduğunu ve terörle mücadelede hem askeri hem de siyasi destek vereceklerini ifade etti. 

RUSYA OLMASA TERÖR DAHA ÇOK YAYILIRDI

Suriye Devlet Başkanı Esad ise Rusya Federasyonu yönetimine ve Rus halkına Suriye'nin birliği ve bağımsızlığını destekledikleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Esad, "Her şeyden önce Rusya'nın krizin başından beri attığı siyasi adımlar Suriye'de daha trajik olayların gerçekleşmesine sebep olmadı. Bölgede yayılan terörizm sizin kararlarınız olmasaydı daha büyük alanlara yayılırdı" diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı, teröre yapılan darbelerin her şeyden önce terörle mücadele amacıyla yapılması gerektiğini söyleyerek terörün siyasi yollardan barışın sağlanmasına ciddi engel olduğunu ifade etti.

"Hepimizin tek amacı Suriye halkını kendi ülkesinde görmek" diyen Esad, halkın kendi kaderini belirlemede söz sahibi olmak istediğinin altını çizdi. Esad, teröre yenmek ve Suriye'nin ekonomik ve siyasi açıdan gelişmesi için Rusya'yla birlikte hareket etmek istediklerini yineledi.




Yukarı

Business HT×