BIST 100 9.710,57 % -0,12
USD/TRY 32,5115 % -0,17
EUR/TRY 34,9214 % 0,20
Piyasalar
9.710,73
% -0,12
32,5115
% -0,17
34,9214
% 0,20
1,0714
% 0,14
44,89
-0,46
2.331,19
% 0,65
87,43
% -0,67
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Türk şirketlerinde haber fırtınası

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler ve geişmeler

Türkiye'deki şirketlerden haberler
BUSINESSHT 20 10 2015, 10:26

VESTEL

Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya hisselerinde yerli otomobil etkisi yaşanıyor.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın yerli otomobilin motoru için Vestel ile görüştüklerini açıklaması sonrasında Vestel Elektronik hisselerinde günlük kazanç yüzde 15'i buldu. Dikkat çekici şekilde Vestel Beyaz Eşya hisseleri de yüzde 10 prim yaptı. 

BusinessHT'ye konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, yerli otomobilde motor üretimi için bakanlık ile Vestel ekipleri arasında bir çalışmanın olduğunu doğrulayarak, "Sayın Bakan bu motorun üretimini bizim yapabileceğimizi söyledi ve bu konuda çalışma istedi. Bizler de ekip kurduk. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

AKYÜREK PAZARLAMA

Bankalara borçları ile gündeme gelen Akyürek Pazarlama'nın yarın itibariyle Gözaltı Pazarı'na alındığı açıklandı.

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "payları ile borçlanma araçlarının işlem sırası 24 Ekim tarihinde işleme kapatılmış olan" Akyürek Pazarlama'nın borsa kotundan çıkarıldığı ve 21 Ekim tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı'nda işlem görmeye başlayacağı belirtildi. 

HEMA

Türkiye'nin önde gelen otomotiv parçası üreticilerinden Hema Endüstri ortaklık ve ortak girişim için teklifleri değerlendirdiğini açıkladı.

Credit Suisse ile sendikasyon kredisi anlaşması imzalayan Hema Endüstri'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, enerji alanında 10 yılı aşkın sürede 4 milyar doları aşabilecek yatırımlar için Credit Suisse ile ön görüşmelerin de sürdüğünü ifade etti.

GENEL ENERGY

Genel Energy, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gecikmiş petrol ihracatı ödemeleri nedeniyle sermaye harcamalarında revizyona gittiğini açıkladı. 

Genel Energy'den yapılan yazılı açıklamaya göre, IKBY'nin petrol ihracatından doğan gecikmiş ödemeleri nedeniyle şirketin, 2015'te bölgeye yönelik yatırım harcamaları öngörüsü 150-200 milyon dolardan 150-175 milyon dolara revize edildi. 

Şirket, yılın ilk 9 ayında 276 milyon dolar gelir elde ederken, bu miktar yılın üçüncü çeyreğinde 77 milyon dolar olarak kaydedildi. 

BANK POZİTİF

İsralli Bank Hapoalim'in sahibi olduğu Bank Pozitif, Kazakistan birimini satıyor. 

ASELSAN

Aselsan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile 20 milyon dolarlık Bomba İmha Robotu Projesi sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

AVEA

Türk Telekom Avea'nın 8.2 milyar TL olan ödenmiş sermayesinin 11.2 milyar TL'ye çıkarılacağı ve sermaye artışından elde edilecek fonun 4G frekans lisans bedellerinin karşılanması için kullanılacağını açıkladı.

Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamada, sermaye artırımının Türk Telekom tarafından nakit olarak yapılacağı ve ödemenin iki yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

Avea, BTK tarafından yapılan IMT hizmet ve altyapılarına ilişkin yetkilendirme ihalesinde toplam 954.68 milyon euro bedelle 5 frekans paketinin sahibi olmuştu.

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, söz konusu ödeme için mevcut nakitlerinin yanı sıra, tahvil ya da kredi gibi başka fırsatları da kullanabileceklerini söylemişti.

KAP açıklamasında, "Sermaye artırımından elde edilen fon Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu tarafından 26 Ağustos 2015 tarihinde yapılan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi neticesinde elde edilen frekans lisans bedellerinin karşılanması için kullanılacaktır" denildi.

SİEMENS

Alman sanayi şirketi Siemens, tramvay üretimi için yaklaşık 30 milyon euro yatırımla Gebze'de yeni bir montaj fabrikası kuracak.

Şirket tarafından yayımlanan bültene göre, fabrikada üretimin 2018'de başlaması planlanıyor

DEUTSCHE BANK'TAN HİSSE TAVSİYELERİ

Deutsche Bank, en çok ve en az tercih ettiği hisseler listelerini değiştirdi.
 
En çok tercih edilen hisseler listesinden Sabancı Holding ve Emlak Konut GYO'yu çıkaran Deutsche Bank, listeye Ülker Bisküvi'yi dahil ettti. En az tercih edilenler listesine ise Anadolu Sigorta ve Erdemir eklendi. 
 
En çok tercih edilenler listesinde Akbank, Aygaz, Coca-Cola İçecek, Tekfen Holding, Ülker ve THY yer alıyor.
 
En az tercih edilenler listesinde ise Akenerji, Albaraka Türk, Anadolu Sigorta, Erdemir, Koza Altın ve Şişe Cam var.

KARSAN

Karsan ön yeterlilik kazanmış olduğu ABD Posta Servisi'nin yeni nesil dağıtım aracı alım sürecinde, prototip geliştirmek üzere teklif çağrısı ve nihai şartnamenin kendisine gönderildiğini duyurdu.

Karsan, söz konusu süreçte önyeterlilik kazanarak prototip geliştirmek üzere teklif çağrısı gönderilecek tedarikçi listesine alınmaya hak kazandığını; ihaleye katılım konusundaki nihai kararın ise teklif çağrısının ardından alınacağını daha önce açıklamıştı.

Karsan'dan bu sabah KAP'a yapılan açıklamada, "İhale makamı prototip geliştirmek üzere teklif çağrısını ve nihai şartnameyi tarafımıza göndermiş olup, 2016 yılının ilk çeyreğine kadar çağrıya cevap verilmesi istenmiştir" denildi.

PETKİM

Petrkim, STAR Rafinerisi'nde dolaylı olarak yüzde 7-9 aralığında bir paya sahip olacak şekilde, hakim ortağı SOCAR Turkey Enerji'den yüzde 12-14 civarında Rafineri Holding payı alınması için yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

POLİTEKNİK METAL

 Şirket, Houghton International ile şirketin %80 payı için imzaladığı iyi niyet mektubu çerçevesinde devam eden görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını ve görüşmelerin sona erdirildiğini açıkladı.

BOYNER

Boyner Büyük Mağazacılık’ın toplam 1 TL nominal bedelli payı için satma hakkı fiyatı 5,95 TL olarak belirlendi. Satma hakkı kullanımının bitiş tarihi 29 Aralık olarak belirlendi.

AK ENERJİ

Şirket, iştiraki Mem Enerji ile birleşecek.

Yukarı

Business HT×