BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bahçeli: MHP'ye yöneliş olacağı kanaatindeyim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk - Bloomberg HT - Show TV ortak yayınında açıklamalarda bulundu

Bahçeli: MHP'ye yöneliş olacağı kanaatindeyim
15 10 2015, 21:29

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Habertürk - Bloomberg HT - Show TV ortak yayınında açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimlerine ilişkin beklentisini açıklayan Bahçeli, "Ben inanıyorum ki halkımız yüksek sağduyuya sahip, kim hangi araştırmayı yaparsa yapsın MHP'ye yönelişin olacağı kanaatindeyim" dedi. 

Bahçeli, "Biz kamuoyu araştırması yaptırmıyoruz. Televizyonlarda aynı 5 kamuoyu araştırma şirketi çıkıyor. Nereye bakarsanız bunlar. Biz de bunları takip ediyoruz. Diyorlar ki "7 Haziran'daki sonuçlardan bir farklılık olmayacak". Böyle bir sonuç çıkarsa Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni senaryolarıyla mı karşılaşacağız yoksa Türkiye'yi bu bataktan çıkaracak yeni bir yapı mı kuracağız? Biz HDP hariç 4 maddemiz çerçevesinde herkesle koalisyon kurmaya hazırız. Çok benzeşen partiler bir araya gelip hükümet kurabilirler. Dolmabahçe'de 10 maddeyi kabul ediyorsunuz da bizim 4 maddeye niye hayır diyorsunuz? HDP'den 57 vekilin kaymasıyla tek başına iktidara uğraşıyorlar. 1 Kasım seçimlerinde MHP'ye yöneliş olacağı kanaatindeyim. Kim hangi araştırmayı yapıyorsa yapsın. Millet son sözü söylemedi, dilerim sokakta değil sandıkta olur" diye konuştu.

8 Haziran gecesi

Bahçeli 7 Haziran seçimlerinin sonrasına ilişkin olarak, "Biz orada çok şey ifade ettik. Türkiye'de azınlık hükümeti kurulamayacağını ifade ettik. Tarihimizde 11 koalisyon kuruldu. Biz de en uzun koalisyonun ortağı olduk. Birinci koalisyon ihtimali AKP-HDP, ikinci koalisyon ihtimali AKP-CHP-HDP olarak söyledik. Bize de ana muhalefet görevi düşüyor dedik. Biz de bu görevi bütün milli hassasiyetiyle yerine getirirdik. MHP'ye milletimiz çözüm bloku karşısında ana muhalefeti verdi. "Eğer çıkmazda iseniz millete gideceksiniz" demişiz. Neye "hayır" demişiz, azınlık hükümetine, tekrar seçime "hayır" demişiz. Hayır'da hayır var demişiz" ifadesini kullandı.

"Faydası olsa Fizan'a da giderim" 

Bahçeli CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini neden reddettiğine dair, zamanlama olarak görüşmeyi uygun görmediklerini söyledi. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu Başbakan'dan görüşme talebi almıştır ve gitmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu toplantıdan sonra toplantının detaylarını paylaşmıştır. MHP zamanlama açsısından bunun doğru olmadığını söylemiştir. Toplumda iktidar partisinin teklifini reddederek, muhalefetin teklifini kabul etmemek yanlış algıya sebep olabilir. Muhalefet olarak görüştük, dertleştik ne olacak? Faydası olsa Fizan'da da olsa giderim" dedi. 

Yukarı

Business HT×