BIST 100 9.716,72 % -0,06
USD/TRY 32,5458 % -0,07
EUR/TRY 34,8957 % 0,12
Piyasalar
9.714,64
% -0,08
32,5435
% -0,07
34,8961
% 0,12
1,0697
% -0,02
45,00
-0,35
2.320,52
% 0,19
87,85
% -0,19
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Anma töreninde gerginlik

Ankara'da 95 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırının yapıldığı alana girmek isteyen gruplara polis izin vermedi

Ankara'da anma yürüyüşüne polis engeli
HÜRRİYET 11 10 2015, 11:12

Dün Ankara'da düzenlenecek olan Barış Mitingi öncesi düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anma ve uğurlama töreni düzenlendi.

Ankara'da barış mitingini organize eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin yanı sıra mitinge katılan kurumların temsilcilerinin yer aldığı Koordinasyon Komitesi'nin düzenlediği törene katılan binlerce kişi Sıhhiye Meydanı'nda toplandı.

Hayatını kaybedenlerin bulunduğu alana gidip karanfiller bırakmak isteyen grup ise polis engeliyle karşılaştı. Alana girmek isteyenlere polis kurduğu güvenlik noktalarında izin vermedi.

Saldırı yerinde anma düzenlenecek anmaya, acılı ailelerle birlikte, KESK, DİSK, CHP'li ve HDP'li vekiller, olayın yaşandığı Ankara Garı'na gitmek istediler. Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle, uzun süre alana alınmadılar. 

Yaşanan gerginlikte dağılmak istemeyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Alanın farklı bir noktasında ise yapılan görüşmeler neticesinde barikat açılarak girişe izin verildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili HDP'den açıklama geldi. Açıklamada patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen HDP Eş Genel Başkanları, Grup Başkanvekilleri ve Milletvekillerinin bulunduğu heyete Çevik Kuvvet ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtildi. HDP açıklamasında müdahale nedeniyle yaralananların olduğu ifade edildi.

Vekiller arasında, HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da vardı. 

CHP'Lİ NAZLIAKA: VALİ'Yİ ARADIM, BARİKAT AÇILDI

Polis, sadece vekiller ile kitle örgütlerinin Genel Başkanlarının anma için alana alınabileceğini, diğerlerine ise izin verilmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine CHP'li Aylin Nazlıaka, Ankara Valisi'ni aradı. 

Valiyle yapılan görüşme sonrasında, polisler barikatları açıp, anma için gelenleri alana aldı. 
Nazlıaka, Hürriyet'e yaptığı açıklamada polisin önce acılı aileler, vekiller ve sivil toplum temsilcilerine müdahale hazırlığında bulunduğunu, ancak daha sonra barikatların açıldığını anlattı. CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka şöyle konuştu,

"Bizi içeri almak istemediler. Sadece milletvekili ve demokratik kitle örgütlerinin genel başkanlarını alabiliriz dedi. Biz de onu kabul etmedik. Bunun üzerine, Vali'yi aradım. 

Vali herkesin alınacağına dair güvence verdi. Ancak 3 kapıda bekleyen arkadaşlarımız vardı. önce bir kapı, sonra bir diğeri açıldı. Polis, başlangıçta anma için alana girmek isteyen topluluğa müdahale hazırlığı yaptı. Ancak sonradan vazgeçildi."


Yukarı

Business HT×