BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3654 % 0,07
EUR/TRY 35,0137 % -0,01
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3654
% 0,07
35,0137
% -0,01
1,0789
% 0,01
47,65
-0,28
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler
BUSINESSHT 21 09 2015, 07:54

LOGO YAZILIM

Logo Yazılım hisselerindeki fiyat dalgalanmalarını azaltmak amacıyla hisse geri alım kararı verdiğini ve bu işlem için 10 milyon lira tutarında fon ayırdığını duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada; ilgili tebliğ gereğince azami pay alım miktarının daha önceki alımlar dahil ödenmiş sermayenin yüzde 10'unu aşamayacağı hatırlatılarak, şirketin elinde daha önce geri alınmış yüzde 2.34 hisse bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, payların geri alımında alt fiyat limitinin sıfır, üst fiyat limitinin ise 30 TL olduğu belirtildi.

Ödenmiş sermayesi 25 milyon lira olan Logo hisseleri ilk seansı yüzde 1.25 yükselişle 16.2 liradan tamamladı.

TÜRK TELEKOM

Goldman Sachs, Türk Telekom için tavsiyesini sat'dan nötr'e yükseltti, fiyat hedefini 6.3 TL'den 6.1 TL'ye indirdi. Kurum, Turkcell için ise tavsiyesini nötr'den sat'a, fiyat hedefini 13.0 TL'den 9.9 TL'ye indirdi.

THY

HSBC, Türk Hava Yolları'nın hedef fiyatını düşürdü. Kurumdan yapılan açıklamaya göre THY için hedef fiyatı 11,2 TL'den, 10,3 TL'ye indirilirken, tavsiye de 'AL' olarak belirlendi. Kurum, Pegasus ile ilgili hedef fiyatını 29,2 TL'den 20,6 TL'ye indirdi.  

TAV

TAV Havalimanları Holding, Filipinler'de bulunan bölgesel havalimanları ihalesi için önyeterlilik aldı.

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"17 Ağustos 2015 tarihli özel durum açıklamamızda, Şirketimiz ile birlikte Aéroports de Paris'in (ADP) iştiraki Aéroports de Paris Management ("ADPM") ve Metro Pacific Investments Corporation ("MPIC") ortak girişim grubunun oluşturduğu konsorsiyumun, Filipinler'de bulunan Bacolod-Silay, Iloilo, Davao, Laguindingan ve New Bohol-Panglao (Tagbilaran) bölgesel havalimanları'nın işletim ve Bakım & Onarım hakkını içeren ve kamu özel sektör ortaklığı kapsamında düzenlenen ihaleye ön yeterlilik için başvuru yaptığını duyurmuştuk.

Şirketimizin dahil olduğu konsorsiyum, sözkonusu ihalede önyeterlilik almıştır. Konuyla ilgili tüm aşamalarda kamuoyuna bilgi verilecektir."

TURKCELL

Standard & Poor's (S&P) ve Moody's'in not yükseltmesinin ardından dünyanın en önde gelen üçüncü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de Turkcell'in kredi notunu "yatırım yapılabilir" olarak belirledi.

Turkcell'den haftasonu yapılan açıklamaya göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, yeni kredi anlaşmalarına imza atan ve yurt dışında tahvil satışına hazırlanan Turkcell'in kredi notunu birbiri ardına "yatırım yapılabilir" olarak belirledi. S&P'nin 17 Eylül'de yaptığı açıklamanın ardından dün de Moody's ve Fitch Ratings, Turkcell'in notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye çıkardı.

DOĞAN GAZETECİLİK

Doğan Gazetecilik, tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Hürriyet Gazetecilik tarafından "devir alınması" suretiyle, birleşilmesi işleminin devamına karar verildiğini açıkladı.

FİNANSBANK

Finansbank yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 5 yıl vadeli toplam 280 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladı.

KAP'a Cuma akşamı yapılan açıklamaya göre, banka söz konusu krediyi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu'nun (IFC), Standard Chartered Bank ve Wells Fargo Bank, N.A'dan sağladı.

ŞEKER PORTFÖY

Dünya gaztesi'nin haberine göre, 86 milyar TL’nin yönetildiği portföy yönetim sektörüne bu yıl sonuna kadar yeni bir oyuncu daha katılması bekleniyor. Sektörün 40’ıncı üyesi olması beklenen şirket; Şeker Portföy Yönetimi olacak. Şeker Portföy Yönetimi Genel Müdürü Oğuz Büktel, şirket kuruluş işlemlerinin tamamlandığını ve SPK’ya faaliyet lisansı alma başvurularını gerçekleştirdiklerini belirterek 2015 sonunda kapılarını açmaya hazırlandıklarını açıkladı. Büktel, orta vadede hedefl erinin 500 milyon TL’lik fon yönetmek olduğunu söyledi. 

OYAK RENAULT

Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre, Bursa tesislerinde Renault ve Dacia için motor üreten Oyak Renault, şimdi de Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için üretime hazırlanıyor. Renault-Nissan ile Daimler arasındaki işbirliği çerçevesinde Mercedes-Benz’e 1.5 litre dizel motor veriyor. 

Bursa’da otomobil dışında, motor ve vites kutusu ürettiklerini hatırlatan Oyak Otomotiv Grubu Başkanı Celal Çağlar, Renault ve Dacia’nın yanı sıra Mercedes-Benz’e de motor üretimi yaptıklarını açıkladı. Çağlar, Oyak Renault Bursa Fabrikaları’nın yeniden Renault’nun dünyadaki en iyi üretim tesisi unvanını geri aldığını söyledi.

Yukarı

Business HT×