BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,4322 % 0,27
EUR/TRY 35,0323 % 0,04
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,4322
% 0,27
35,0305
% 0,04
1,0776
% -0,12
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Yenikapı'daki "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuştu

Davutoğlu konuşuyor
BUSINESSHT 20 09 2015, 17:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Yenikapı'daki "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuştu:

Sizin bu kararlığınız sürdüğü müddetçe bu milletin yürüyüşünden kimse alı koyamaz. Ebedi vatanımızı, kardeşliğimizi, son devletimizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı siz veriyorsunuz. Bizim imtihandaki asıl gayemiz halka, hakka hizmettir. İnsanların en hayırlısı insanlara en hayırlı olandır ilkemiz bu. Bu davanın sembolü en büyük şahidi de şu ay yıldızlı al bayrağımızdır.

 Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir şeyden kaçınmadık, kaçınmayacağız. Kim bu bayrağa sahip çıkıyorsa o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yakmaya çalışıyorsa o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt’te de onlar vardı.  Gayelerine ulaşamadılar. Yaktıklarını, yıktıklarını, yok ettiklerini sandıkları dönemde adeta küllerimizden yeniden doğarak kutlu sancağı yükseltmeyi, zirveye dikmeye başardık. Herkes oynanan oyunun farkındadır.

Avrupa'da yaşayan milyonlarca kardeşimiz sonuna kadar yerlidir. Buna karşılık bedenen, ülkemizde yaşadığı halde ruhen bu milletten kopmuş kesimin varlığını ibretle görüyoruz.

Bizim mücadelemizde herhangi etnik gruba değil terör örgütüne ona destek verenlere karşıdır. 2005’te Diyarbakır’da bir konuşma yapmıştım. 2005’teki bu konuşmamda neler söylemiştim. Kürt sorunu bu milletin parçası değil hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur. Sorunların parça parça adresi olmaz.Verilen mücadeleler sonunda artık Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır diyecek noktaya geldik. Kürt kardeşlerimin de beklentileri vardır.

Ülkemizdeki teröre bulaşanlar onlara destek verenlerle bu coğrafyada niçin bulunduğunu bilmeyenlerdir. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı kimseyi dışlamadık.

Kaybedeceğimiz hiçbir şey yoktur. Aramıza fitne sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.  1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun 550 tane yerli milli bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz.Türkiye'nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında çözüm yoktur. Sandıkta iradenize sahip çıkar Meclis'e yerli ve milli vekiller gönderirseniz gerisi çok kolay. Gün bölücülük değil, fitne değil, kavga değil, birleşme günüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öne çıkan ifadeleri ise şunlar oldu:

Aziz kardeşlerim, bu ne muhteşem bir buluşma. Bu ne güzel bayrak, bu ne güzel millet, bu ne yüce bir kardeşlik.

Bu milleti bölmek isteyen, eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun. Söz veriyoruz onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Türk-Kürt kardeştir.

AK Parti iktidarlarında yürekleri birleştirmeyi hedefledik. Irkçılığın her türü ayaklarımızın altındadır. Yasakların hepsini kaldırdık. Türkü, Kürdü hepsi eşittir. 

22 Temmuz'da 2 polisimiz uyurken şehit edildiğinde kararımızı verdik, "Hak ettikleri cevabı alacaklar" dedik. "Huzur ve demokrasi" operasyonunu başlattık. Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana kadar sürdürmeye kararlıyız. Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar bu mücadele aralıksız devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız.

Yukarı

Business HT×