BIST 100 9.548,09 % -1,36
USD/TRY 32,5014 % 0,22
EUR/TRY 34,5541 % 0,25
Piyasalar
9.548,09
% -1,36
32,5011
% 0,22
34,5518
% 0,25
1,0619
% -0,05
45,59
0,97
2.391,56
% 0,34
89,99
% -0,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan'dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin önünde hükümet kurma sorunu olduğunu söyledi

Erdoğan: Tekrar bir seçime doğru hızla gidiyoruz
HABERTÜRK 19 08 2015, 14:29

9. Muhtarlar Toplantısı'nda hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tekrar bir seçime doğru hızla gidiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı saat 18:00'da kabul edeceği açıklandı

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

"TEHDİT EDİLDİĞİ İÇİN GELEMEYEN MUHTARLAR VAR"

Türkiye'nin yokluk ve yoksulluk günlerini birlikte yaşadık o günleri asla unutmayız. Demokrasi insan hakları işkence özgürlükler bakımından kabus gibi yıllar yaşadığımızı aklımızdan çıkarmayalım. Şimdi yeniden buna başladılar. Bugünkü toplantı ile alakalı ile olarak birçok muhtarımızın tehdit edildiğini biliyorum bundan dolayı gelemeyen muhtarlar olduğunu biliyorum.

"HER ŞEY YAPILDIĞI HALDE NE İSTİYORLAR?"

Silahı doğrultanlar 'yat yat, kalk kalk mantık bu' Olağanüstü hali 1 ay içersinde biz kaldırdık. Televizyon dediler 24 saat yayın başlattık. Bu ülkede ayrımlar ortada kaldırıldı.

Bütün bu ayrımlar kalkmasına rağmen hala bu ülkede bu fidanlarımızın şehit edilmesinin sebebi nedir? Her şey yapıldığı halde bunlar ne istiyor? Söyleyeyim, bunlar ülkemizi bölmenin gayreti içindeler

Biz her alanda köklü reform politiklarını hayata geçirdik. Biz emri dağdan almadık, emri haktan ve halktan aldık. Bu süreçte karşılaştığımız zorluklara, engellere, tuzaklara şahit oldunuz.

Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 12 yılda 260 milyar TL yatırım yaptık, depremden sonra 2 yıl içnde Van'ı inşa ettik.

"ÖLECEKSEK BİR KERE ÖLELİM AMA ADAM GİBİ ÖLELİM" 

Örgüt ve onun güdümündeki parti ortaya çıkan güzel iklimi yalanla, şımarıklıkla zehirlemiş tercihini şiddet ve baskıdan yana kullanmıştır. Bugün bölgede devletin değil örgütün şiddeti, baskısı var. Bugün de yaşanan hadiselerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız bölgenin kendi insanları. teröristler hasta taşıyan ambulansı yakıyor. Teröristler malzeme taşıyan kamyonları yakar, mağdur olan bölge insanı. Teröristler sokakları kazar, ulaşımı engeller mağdur olan yine bölge insanı.  Bir tercih var.

'Ben devletimin yanındayım' veya 'terör örgütünün yanındayım' Bu tercihi yapacağız. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim.

Cumhuriyet Gazetesi 'Halkı şikayet etti' diyor. Muhtar kendi mahallesinde, kendi köyünde hangi evde kim oturuyor bunu bilmez mi? Bu terörist midir, değil midir? Bunu bilir. Bunun oradaki en yakın güvenlik gücüne bildirir. Muhtarın bu konuda atacağı adım devleti güçlü kılacaktır. Bu da halkımızın refahı için buna mecburuz. Terör şehir merkezinde can alıyor. Devlet ve hükümet sonunda kadar tercihini kardeşlik ve huzurdan yana kullanmıştır.

Devlete silah susturma çağrısı yapanlar hıyanet içindedir. Devletin güvenlik gücü silah bırakır mı? Terörist silahı bırakacak sadece bırakmayacak betona gömecek bu da tespit edilecek. Şimdi çıkmış silahlar sussun... Sakın ha bu oyuna gelmeyin. Silahı bırakıp betonla gömeceksin. Ya da bu ülkeyi terk. Çünkü bunlar bu ülkeye yakışmaz. Devlet ülkenin ve milletin güvenliliği için silaha sahip olma ve gerektiğinde onu kullanan yapıdır. Kan döken silahı kullanan  teröristlere sırtlarını dayadıkları söyleyenler ekmeğini yediği suyunu içtiği devletin sırtına hançer saplamaktadırlar. Vatan ve millet aidiyeti olmayan köksüz ahlaksız güruh sanmasın ki yaptıkları yanlarına kalacak. Teröristleri etkisiz hale getiren güvenlik güçlerine saldıranların yeri alçaklık çukurunun en dibidir. Başından beri çözüm süreci muhatabı milletin kendisi idi. Biz sözümüzü milletimiz için yaptıklarımız milletimiz için yaptık. Şimdi bu olaylardan sonra çözüm süreci artık buzdolabındadır. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile devam ediyoruz. Bu mesele al ver meselesi değildir. Kalkınma meselesidir. Böyle süreci yeniden asayiş sorunu hale getiren terör örgütü olmuştur. Siyasetin yolu demokrasi ve kalkınmaya terörün yolu kana, öldürmeye, acıya çıkar. Terörde ısrar edenler hak ettikleri karşılığı görmektedirler.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE HÜKÜMET KURMA SORUNU VAR" 

Süreci yürütüyorum. Yürütmeye devam edeceğim.Türkiye'nin önünde hükümet kurma sorunu var. Bununla birlikte ciddi terör sorunu var. Diğer alanlarda alınması gereken kararlar, yapılması gerekenler var. Ülkemizde bir kesim gece gündüz bunları bırakarak şahsımı tartışıyor. Buna nedir diye baktığımızda çocukca kaprisler dışında bir şey göremiyoruz. Bunlar bir şey sormak lazım. Sizin bu ülkede dikili ağacınız var mı, hangi eseri yaptınız? Yok. Hiçbir şey yapamadan çekip gittiniz, yönetemediniz. Şimdi görev verdiğim sayın Başbakan kendilerini ziyaret etti, netice yok. Proje üsreteceksiniz, hizmet, çözüm üreteceksiniz. Yani siyaset yapacaksınız. 

"BİLAL'İ VER İKTİDARI AL' DİYORLAR, BU NE ÇİRKİN BİR YAKLAŞIM"

Siyaset işi gücü bırakıp recep Tayyip Erdoğan'ın şahsı ve ailesi ile uğraşmak değildir. 'Bilal'i ver iktidarı al'. diyorlar, bu ne çirkin bir yaklaşımdır. Benim oğlumun yaptığı yolsuzluk varsa bunun hesabını yargı sorar. Sen benim evladım ile ilgili iktidar bağlantısını nasıl kurarsın, nasıl böyle saygısızlığı yaparsın. Ama evladı olmayanların böyle saygısızlığı yapmasından doğal bir şey olmaz.  Aynaya bak. Kendinin nerede olduğunu görürsün.

Zaten Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok. Şahsımın üzerinden millete hakaret eden anlayış kaybetmeye mahkumdur. Bunlar terlemeden ülkenin ve milletin kendi elerline teslim edilmesini istiyorlar. Milletimiz üç kuruşa beş köfte yok diyor.

'MİLLET İRADESİ İLE BAŞLATILAN KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM SÖZ KONUSU'

Son olarak bunlar benim Türkiye’de yönetim sistemini değişti ifademi dillerine doladılar.

Meclis’te kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan Anayasa Değişikliği ile artık ülkemizde cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor. Bunun ilki 10 Ağustos’ta gerçekleşti. Millet iradesi ile başlatılan köklü değişim söz konusudur.

Bunlar sandıktan kaçmanın çabası içinde olmuştur. Mecbur kaldıklarında seçim meydanlarına çıkmışlardır. 7 Haziran bitti kürsüye çıktılar hodri meydan erken seçim dediler şimdi istemiyorlar. Öbürü ‘Beştepe’ye gitmem’ dedi şimdi ‘Gidebilirim’ demeye başladılar. Hani derler ya “Baba bir hırsız yakaladım, oğlum getir. Gelmiyor baba bırak gitsin, gitmiyor baba” Bunların durumu da tam böyle. Hükümet kurun, kurmuyoruz. Seçime gidin, gitmiyoruz.

Ne istiyorsunuz? Sonra da cumhurbaşkanı hükümet kurmayı engelliyolar diyorlar. Şartlar belli. Bu şartları yerine getirdiniz kapıya geldiniz de cumhurbaşkanı kapıdan mı kovdu? Benim hiçbir müdahalem olmamıştır. Tabiî ki düşüncemi söyleyeceğim milletim bana izin verdi. Bu benim vatandaşa olarak en tabii hakkım.

Yukarı

Business HT×