Borsa yatırımcıları için yaz aylarında etkili olan haftanın son günü iyimserliği bu yaz küresel piyasalarda artan endişelerle yerini korkuya bıraktı.
Bloomberg ve Sundial Capital Reserach tarafından derlenen verilere göre, geçtiğimiz 13 Cuma'nın 10'unda düşen Standard & Poor's 500 endeksi 2007 yılından bu yana en kötü Cuma performansını göstermiş oldu.
Trend sadece istatistiksel bir raslantı olabileceği gibi, yatırımcıların haftasonuna girerken elinde hisse bulundurmama eğilimini de yansıtıyor olabilir.
Yaz başından bu yana özellikle Çin ve Yunanistan tarafındaki karmaşanın yarattığı endişeler yaklaşık yedi yıldır ABD hisselerinde görülen boğa piyasasının sonuna gelindiği korkularını artırıyor.
Sundial Başkanı Jason Goephert, "Uzun süren bir boğa piyasası döneminin ardından, işlerin daha karmaşık hale geleceğine dair işaretlerle de beraber, artan riskler en sonunda alım baskısında bir duraklamaya yol açtı. Haftasonuna girereken hisse alımına ilginin olmaması bu risk algısının bir göstergesi" dedi.