BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler

Günün öne çıkan şirket haberleri
BUSINESSHT 14 08 2015, 08:20

ÜLKER

TEB Yatırım Ülker ile ilgili tavsiyesini 'AL' olarak 18,40 hedef fiyatıyla yukarı yönlü revize etti. Analist Kenan Coşguner, yukarı yönlü revizenin nedenini Ülker'in son 3 ayda BIST 100 endeksinin yüzde 12 altında performans göstermesi olduğunu belirtti.   

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası'nın Fransa'da devam etmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak yetkili Paris Temyiz Mahkemesince taraf olarak dosyaya dahil edilmesine karar verildiğini bildirdi. KAP'a yapılan açıklamada söz konusu soruşturmanın bazı Fransız vatandaşları tarafından Karbon Emisyon İadelerine ilişkin organize vergi kaçakçılığı ve benzeri faaliyetlere ilişkin olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Soruşturma diğer bazı bankalar ile birlikte Bankamız nezdinde geçmişte hesabı bulunan 2 yabancı uyruklu müşteri ile ilgili işlemlere yöneliktir. Bankamız söz konusu işlemler ile ilgili olarak ilgili tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak hareket etmiş olup, bu soruşturma dosyasına ilişkin olarak gerekli savunma ve başvuruları yapacaktır" ifadeleri kullandıldı.

BOYNER VE ÜLKER

Boyner Holding ve Yıldız Holding’in ortak olduğu Starcity Alışveriş Merkezi satılıyor. 80 milyon euroya satışa çıkan alışveriş merkezine Rönesans ve Tahincioğlu grupları talip.

Vatan'ın haberine göre, Yıldız Holding ile Boyner Holding’in ortak olduğu Starcity Alışveriş Merkezi satılıyor. Yüzde 60’ı Murat Ülker’in başkanı olduğu Yıldız Holding’e, yüzde 40’ı Boyner Holding’e ait olan alışveriş merkezine 80 milyon euro değer biçildi. 46 bin metrekare kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezine talip olan iki grup ise Rönesans ve Tahincioğlu. Rönesans Optimum, Kozzy ve Piazza, Tahincioğlu ise Palladium markalarıyla alışveriş merkezi yatırımı yaptı.

AYGAZ

Rekabet Kurulu, Aygaz hakkında soruşturma açtı ve savunma talep etti.
 
Aygaz'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Rekabet Kurulu'nun Şirketimize bugün tebliğ edilen yazısında  Kurulun 05.08.2015 tarih ve 15-33/477-M sayılı kararı ile  bayilerinin yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak Şirketimiz nezdinde soruşturma açılmasına karar verildiği belirtilmekte ve bu kapsamda şirketimizden savunma talep edilmektedir.

Bilindiği üzere Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

Şirketimiz işlemlerini gerek Rekabet Kanunu ve gerekse ilgili diğer mevzuat kapsamında yürütmektedir. Konu hakkındaki gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde gerektiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. "

HALKBANK

Halkbank bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik sermayesindeki satışa konu Halkbank hisselerinin Özelleştirme İdaresi tarafından blok satış kararı iptal edildi.

Halkbank'ın dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada iptalin Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapıldığı belirtildi.

KOÇ HOLDİNG

Koç Holding'in ikinci çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 düşüşle 862,7 milyon liraya geriledi. Şirketin bu sabah KAP'a gönderdiği mali tablolara göre, Koç Holding'in ikinci çeyrek toplam hasılatı ise yaklaşık yüzde 12 artışla 18,4 milyar TL oldu. Faliyet raporunda 2015 yılının ilk yarısında Koç Holding'in kombine yatırımlarının yüzde 8 artışla 3.1 milyar TL'ye yükseldiği bilgisi yer aldı.

HSBC

Milliyet Gazetesi'nden Kadife Şahin'in haberine göre, HSBC Türkiye’nin ING Bank’a satışına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı taş koydu. ING, doğabilecek ‘sıkıntılara’ karşı Hazine’den garanti istedi ancak alamadı. HSBC Türkiye ile şimdi Katarlılar ilgileniyor

İngiliz bankacılık devi HSBC’nin Türkiye operasyonunu satın almak için masaya oturan Hollandalı ING Bank, iş imza aşamasındayken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirbank kararı çıkınca görüşmeleri askıya almıştı.

AKBANK

Akbank'ın geçen yıl aldığı 1.3 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100'ün üzerinde talep geldi. Ayrıca, Akbank’ın temmuz ayında imzaladığı 275 milyon dolar tutarındaki 3 yıl vadeli sendikasyon kredisinde gelen ilave taleple bu kredinin tutarı 335 milyon dolara yükseldi. 

METRO

25 yıl önce Cash&Carry markasıyla Türkiye pazarına giriş yapan Metro Group, Türkiye’deki operasyonlarını yavaş yavaş azaltmaya başladı. Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre önce, 1997 yılında Metro Group bünyesinde iken Türkiye pazarına giren yapı market zinciri Praktiker, 2013’te tüm mağazalarını kapatarak ülkeden çıkarken, grubun hipermarket markası Real, geçen yıl tüm mağazalarını Beğendik grubuna sattı. Metro grubu şimdilerde ise yönetttiği M1 markalı AVM’leri devretmeye başladı. Ümraniye’deki Meydan AVM’yi bir süre önce Gülaylar’a satan grubun, Antep ve İstanbul Kartal’daki AVM’lerini de Özyeğin grubunun aldığı iddia ediliyor. Aynı şekilde İstanbul Bahçelievler’deki Meydan Merter AVM’nin ise Pashador adlı şirkete devredildiği konuşuluyor. Grubun geriye kalan AVM’lerini de yine Özyeğin Grubu’na satacağı belirtiliyor.

Yukarı

Business HT×